Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vloerenbedrijf paar maanden na opening alweer dicht na stroom van negatieve publiciteit

Het nieuwe bedrijf van de in opspraak geraakte ondernemers Coen Eeltink en Nol Roelevink uit Harlingen is al na enkele maanden gesloten. Vloeren Van Nu stopt kort na het faillissement van hun vorige vloerenbedrijf deGietvloerMeesters, dat een schuld van 3,6 miljoen euro had achtergelaten.

De Harlinger ondernemers Coen Eeltink en Nol Roelevink hebben met hun nieuwe bedrijf, Vloeren Van Nu BV, slechts een paar maanden standgehouden. Het bedrijf, opgericht eind december vorig jaar, wist in korte tijd ongeveer vijftien klanten te werven, meldt Omroep Zilt.


Foto: Dreamstime.

Klachtenregen
De problemen begonnen nadat het tv-programma Kassa aandacht schonk aan de klachtenstroom over hun vorige vloerenbedrijf deGietvloerMeesters. De website van Vloeren Van Nu werd vervolgens onbereikbaar en door de politie op de lijst van malafide handelspraktijken geplaatst. Het bedrijf is echter niet failliet verklaard of uitgeschreven uit het handelsregister.

'Oplichters eerste klas', 'ze beloven gouden bergen, maar bezorgen alleen ellende' en 'nooit mee in zee gaan'. Zo maar een greep uit negatieve reviews die te vinden zijn op Trustpilot. Op vrijdagavond 19 januari slaat de vlam in de pan. Een Range Rover ging in vlammen op. Het blijkt een lease-auto van Nol Roelevink te zijn. Omdat er al onrust was met ontevreden klanten, deden geruchten over brandstichting de ronde. Echter, de politie stelde na sporenonderzoek snel vast dat hiervan geen sprake was.

Achtergrond ondernemers
Coen Eeltink en Nol Roelevink hebben een geschiedenis van frauduleuze bedrijfspraktijken. Eeltink richtte in 2018 deGietvloerMeesters op, waarin Roelevink hem assisteerde. Het bedrijf verkocht gietvloeren en pvc-vloeren aan particulieren, maar de installatie werd vaak slecht uitgevoerd door onderaannemers, wat leidde tot talrijke klachten en financiƫle verliezen.

In februari werd de zaak failliet verklaard, met 3,6 miljoen euro aan schulden, waaronder bijna 1,6 miljoen euro aan de fiscus en meer dan 170 andere schuldeisers. De curator heeft moeite met het controleren van de vorderingen wegens een incomplete administratie.

Nieuwe start en problemen
Na het faillissement van deGietvloerMeesters richtte Eeltink Vloeren Van Nu op om ondanks de imagoschade klanten te blijven bedienen en cashflow te genereren. Echter, er kwamen al snel klachten binnen bij het Landelijk Meldpunt Internetoplichting, waarna de website van Vloeren Van Nu offline werd gehaald door de SIDN.

Reacties
Eeltink bestrijdt de beschuldigingen van oplichting en wijst erop dat klanten op verzoek van Vloeren Van Nu zijn doorverwezen naar LVT Vloeren. Echter, LVT Vloeren meldt dat zij niets van de aanbetalingen hebben ontvangen en zelfs een aanzienlijk bedrag kwijt zijn geraakt door opdrachten voor het failliete deGietvloerMeesters.

En nu?
Ondanks de problemen overwegen Eeltink en Roelevink hun volgende stappen, maar het is nog onduidelijk of ze een nieuw bedrijf zullen starten. Eerder wist Kassa te melden dat Noll het niet veel kan schelen dat ze gedupeerden achterlaten. "Je weet toch dat het ons niet boeit, want we gaan zo weer verder met iets anders", liet hij aan het programma weten. Mede door deze houding blijven klanten sceptisch en hebben zij besloten geen zaken meer te doen met de beide ondernemers.

Meer informatie:
Vloeren Nu
www.vloeren-nu.nl

Publicatiedatum: