Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Green Street Fabrics gooit hoge ogen

'De vragen die we krijgen over de ingeslagen weg verbazen ons'

Proposte 2024 ligt inmiddels alweer achter ons en ook nu viel de bedrijvigheid buiten de muren van Villa Erba niet te ontkennen. Elk jaar worden talrijke boetieks, pizzeria's, trattoria's en binnentuinen in Cernobbio omgetoverd tot de pop-up-showrooms van de textielindustrie. Green Street Fabrics (afgekort GSF) had zijn intrek genomen in de benedenverdieping van de herenboetiek 'Lino Orefice'.

"We zijn verheugd door de grote interesse onze collectie, maar tegelijkertijd ook enigszins verbaasd door de vragen van onze collega-concurrenten, leveranciers en klanten over de weg die GSF inslaat", laat het verkoopteam van Green Street Fabrics weten. Tijd voor tekst en uitleg.Ingeslagen weg
De voorbije jaren werd namelijk volop ingezet op duurzaamheid met de visie dat de Europese weefindustrie niet mag verdwijnen. "De vakkennis en de liefde voor het metier zetten er ons toe aan andere horizonten te verkennen, met name deze van de innovatie. Het verwerken van nieuwe garens die het EU-label dragen en een garantie op kwaliteit bieden, heeft hierbij prioriteit." Tevens werden er in maart 2022 nog 704 zonnepanelen geïnstalleerd. In de volgende fase worden deze met 500 extra zonnepanelen uitgebreid.

De batterij volautomatische grijperweefmachines van het merk DORNIER met de Stäubli elektronische jacquard-mechanieken, vormen een flexibele hoog technische combinatie. Behalve meubel- en gordijnstoffen, kunnen ook zwaardere weefsels voor het vervaardigen van bijvoorbeeld vloerkleden worden geproduceerd.Performante weverij
Wat ooit begon als een kleine thuisweverij met roots in de vlashandel, is uitgegroeid tot een performante weverij waar ook, in alle discretie, specifieke aanvragen voor speciale opdrachten worden geweven. "Het management mag dan wel geen '3 maal 7 meer zijn', maar de investeerders hebben de voorbije jaren GSF als het ware klaargestoomd voor de volgende generatie(s)." En, om het met de woorden van de manager te zeggen "de transitie zal vlekkeloos en zonder tromgeroffel gebeuren", besluit het verkoopteam.

Meer informatie:
Green Street Fabrics
Groenestraat 24
8501 Heule – Kortrijk
+32 56 37 14 89
[email protected]
www.greenstreetfabrics.com