Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Familiebedrijf uit Genemuiden bestaat in 2025 100 jaar

Peter Kuipers van Rinos: "Ik ben zo ontzettend blij dat we die naam kunnen gebruiken"

Een van de deelnemers aan Flanders Flooring Days (FFD) was Rinos BV uit Genemuiden. Het familiebedrijf, dat volgend jaar 100 jaar bestaat, is gespecialiseerd in entree- en kokosmatten. "We zijn heel enthousiast over deze vloerenbeurs in Kortrijk Xpo, maar daarnaast ook ontzettend blij dat we sinds kort de bekende Aqua 85 schoonloopmat, die we hier officieel introduceren, rechtstreeks mogen gaan leveren", vertelt algemeen directeur Peter Kuipers.

Het team van Rinos in de stand op FFD, met v.l.n.r. Bart Nietsch, Peter Kuipers, Hedwin Cornelis, Paul Bleuler en (bezoeker) Teun van Beekhuizen.

"Deze schrapende schoonloopmat werd al door ons bedrijf geproduceerd, maar door het wereldwijd actieve concern 3M aan klanten geleverd onder de naam Nomad Aqua 85 (NA85). 3M gaf echter aan ermee te willen stoppen. Dat vonden we uiteraard jammer, maar na overleg kregen we het voor elkaar dat wij als fabrikant deze mat voortaan rechtstreeks aan klanten konden gaan leveren. Deze mat staat bekend als de best presterende als het gaat om vuilopname. Je begrijpt dan ook dat we bijzonder in onze nopjes zijn dat we de levering van dit prachtige product voort kunnen zetten", steekt Kuipers zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken.

De prestaties van de Nomad Aqua 85 op het gebied van vuilopname zijn te danken aan een unieke tuftmethode. Harde schraapgarens en dunne vochtabsorberende garens worden naast elkaar getuft; de zogenaamde Twin Fibre poolconstructie. De gescheiden lussenpolen zorgen voor een open structuur. Daarom neemt deze mat gemakkelijk vuil op, verbergt het perfect en is gemakkelijk te stofzuigen.
Aqua 85 is gemaakt van Econyl, geregenereerd nylon. Indien gewenst is de mat verkrijgbaar met een PVC-vrije Pura Backing. Deze schoonloopmat is volgens Kuipers bijzonder duurzaam. "70% bestaat uit gerecyclede grondstoffen."


De prestaties van de schoonloopmat Nomad Aqua 85 op het gebied van vuilopname zijn te danken aan een unieke tuftmethode

Dat Rinos de Nomad Aqua 85 vanaf heden rechtstreeks aan distributeurs gaat leveren, is best uniek te noemen. Want het bedrijf levert eigenlijk alleen white en private label-producten wereldwijd aan groothandelaren en distributeurs en tapijt- en tegelfabrikanten. "Vrijwel al onze producten zijn geschikt voor commerciële ruimtes. Via distributeurs en installateurs worden onze producten ook ìn residentiële toepassingen gebruikt", voegt Kuipers er nog aan toe.

Het vervaardigen van deurmatten zit al bijna 100 jaar in het DNA van Rinos. De reacties van beursbezoekers op de Nomad Aqua 85 zijn volgens Kuipers veelbelovend. "Alleen al daarvoor zou je op een vloerenbeurs als deze gaan staan. Wat Flanders Flooring Days betreft: wij komen volgend jaar zeker terug. De organisatie verdient een pluim. Werkelijk alles was tot in de puntjes geregeld; van de marketing tot de aankleding van het beursgebouw. En niet te vergeten: het eten en drinken. Via een speciale QR-code kon je heel makkelijk en snel een bestelling doen. De sfeer was ook heel gemoedelijk", zegt Peter Kuipers tot besluit.

Meer informatie:
Rinos BV
Klaas Fuitestraat 12
8281 BZ Genemuiden
Tel. 038 385 3500
[email protected]
www.rinos.com