Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Celstraf overvaller meubelzaak

Een 49-jarige Tielenaar is als enige van de drie verdachten die betrokken zouden zijn bij een overval op een meubelzaak in Tiel veroordeeld. De twee medeverdachten werden vrijgesproken. Hun rol is onvoldoende duidelijk en ook is er geen bewijs dat het om een van tevoren afgesproken plan tussen de drie ging, zoals het OM wel vond. Dat meldt dagblad De Gelderlander.

Op 9 december vorig jaar bezocht een man uit Tiel, samen met een andere persoon, een meubelzaak om de eigenaar te spreken. Toen bleek dat de eigenaar niet aanwezig was, reageerde de verdachte zijn boosheid af op een medewerker. Hij sloeg het slachtoffer en eiste diens telefoon. Door het geweld viel de telefoon op de grond en werd opgepakt door de andere man, waarvan nog niet duidelijk is of hij wordt vervolgd.

Tijdens het incident kwamen twee andere mannen de winkel binnen: een 50-jarige man uit Sprang-Capelle en een 56-jarige man uit Gorinchem. De 50-jarige wilde de eigenaar spreken vanwege een vermeende bedreiging aan een vriend, terwijl de 56-jarige aangaf op zoek te zijn naar een spiegel. De rechtbank oordeelde dat deze twee mannen niet verantwoordelijk gehouden kunnen worden voor het geweld van de Tielenaar en kregen daarom geen straf. De Tielenaar moet 62 dagen zitten.

Bron: De Gelderlander


Publicatiedatum: