Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

DKG Groep grijpt net naast prestigieuze prijs

DKG Groep, het moederbedrijf van Bruynzeel Keukens en Keller Keukens, heeft naast de Koning Willem I Prijs gegrepen. De 'Oscar van het Nederlandse bedrijfsleven' ging in de categorie MKB naar familiebedrijf Lagemaat Sloopwerken uit Heerde. Ook de bedrijven Royal Cosun en Fairphone wonnen gisteravond een Koning Willem I Prijs 2024. Zij kregen deze 'Oscar' van het Nederlandse bedrijfsleven uit handen van Hare Majesteit Koningin Máxima en de president van De Nederlandsche Bank, Klaas Knot. De prestigieuze ondernemingsprijzen in de categorieën Grootbedrijf, Midden- en Kleinbedrijf en Duurzaamheid werden uitgereikt in Theater De Spiegel in Zwolle.De Koningin en de finalisten van de competitie werden ontvangen door de Zwolse burgemeester Peter Snijders, de Commissaris van de Koning in Overijssel Andries Heidema, Romy Blankenspoor (directeur van de Koning Willem I Stichting), Klaas Knot (voorzitter Koning Willem I Stichting) en Rob Zuidema, de directeur van Theater De Spiegel. Na een feestelijk diner brak het uur van de waarheid aan voor de negen overgebleven finalisten. Agrarische Coöperatie Koninklijke Cosun uit Breda was de winnaar in de categorie Grootbedrijf. Lagemaat Sloopwerken uit Heerde werd verkozen tot beste MKB-onderneming van het land en het Amsterdamse Fairphone won een Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap.

"Vandaag huldigen we mensen met een drang om te ondernemen. Omdat ze ergens in geloven. Omdat ze overtuigd zijn van een product. Omdat ze een visie hebben op hoe iets beter, duurzamer, kan. En hiervoor elke dag weer durf en doorzettingskracht tonen, en mensen meenemen in hun verhaal", zei Klaas Knot, voorzitter van de Koning Willem I Stichting.

Koningin Máxima feliciteerde de drie winnaars, die zich volgens de jury 'gedreven inzetten voor een circulaire economie en de transformatie van hun branche'.

"De Koning Willem I Prijs benadrukt al sinds 1958 het belang van goed en gezond ondernemerschap voor de Nederlandse samenleving. We geven hiermee aandacht aan de positieve ontwikkelingen in de economie", zegt Romy Blankenspoor. "Het winnen van de Koning Willem I Prijs heeft een grote impact op organisaties en hun toekomstplannen. We hebben bij voorgaande winnaars gezien dat het winnen van de prijs deuren heeft geopend en nieuwe kansen heeft gecreëerd." De winnaars kunnen zich verheugen op een werkbezoek van Hare Majesteit Koningin Máxima.

Meer informatie:
KWI Prijs
www.kw1prijs.nl

Publicatiedatum: