Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Na overname weer toekomst voor Chapel Parket

Het ruim een maand geleden failliet verklaarde Houtindustrie Schijndel is overgenomen door Van Aarle Houtbedrijf uit Sint-Oedenrode en maakt daarmee een doorstart. Niet voor ieder is plek. "Wij houden dertig mensen in dienst", zegt Erik van Aarle, directeur/eigenaar Van Aarle Houtbedrijf, tegen het AD.

Houtindustrie Schijndel, inclusief dochterbedrijf Timberline (bekend van de vloermerken Origineel Chapel Parket en AvanceFloors) was niet langer levensvatbaar vanwege toenemende kosten en een daling in de omzet door een stagnerende bouwsector. Van Aarle Houtbedrijf heeft nu echter een groot deel van het bedrijf overgenomen, waaronder de productie, machines, en een deel van het personeel.

De focus blijft liggen op het bewerken van hout, waarbij HIS, bekend als loonschaver en houtbewerker, zijn onafhankelijke positie in de markt behoudt. Het bedrijf, dat al bijna veertig jaar actief is, zal onder de Van Aarle Groep blijven opereren, met de naam HIS op de gevel. Op het terrein zijn bijna vijfduizend zonnepanelen geïnstalleerd, waardoor het bedrijf grotendeels op duurzame energie draait en elektrische voertuigen, zoals heftrucks, worden gebruikt.Bron: AD


Publicatiedatum: