Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rechter verklaart vloerenfabrikant failliet

Het doek is gevallen voor de firma's Timberline International BV, handelend onder Timberline International en Chapel Parket, en het moederbedrijf Houtindustrie Schijndel BV, handelend onder Avance Floors. De rechtbank 's-Hertogenbosch heeft de ondernemingen in staat van faillissement verklaard. Curator Floris Dix gaat nader onderzoek doen naar de financiële stand van zaken.



Houtindustrie Schijndel
Houtindustrie Schijndel (HIS) is een houtbewerker, die zich bezig houdt met opslag, drogen, schaven, profileren, kopsbewerken, afkorten, lakken, verpakken en transporteren van hout. De bio-energiecentrale van HIS is één van de langstdraaiende bio-WKK's van Nederland. Sinds 1997 heeft deze centrale, die draait op eigen resthout en biomassa, al meer dan 115.000 uren gedraaid. Jaarlijks komt bij HIS circa 10.000 ton houtresiduen vrij. Tot 1996 werd dit resthout verbrand. Die warmte die hierbij vrijkwam, gebruikte HIS voor de verwarming van de eigen gebouwen, het drogen van hout en voor verschillende productieprocessen.

Door een productietoename ontstond echter een overschot aan resthout. HIS besloot dit het resthout nuttig te gebruiken en om te zetten in warmte en elektriciteit. Inmiddels produceert HIS meer energie dan ze zelf nodig heeft. Dit overschot stelt HIS beschikbaar aan groene energieleverancier die de stroom verkoopt aan particulieren.



Timberline International BV
Timberline International BV is een leverancier, van gerenommeerde vloermerken Origineel Chapel Parket en AvanceFloors. Sinds 2003 sieren deze vloeren huizen en commerciële ruimtes over de hele wereld. Als familiebedrijf zijn ze trots om samen te werken met het moederbedrijf Hout Industrie Schijndel BV (HIS), voortbouwend op de fundamenten die in de jaren 1960 zijn gelegd.

Het bedrijf produceert haar vloeren volledig zelf, van ruw hout tot afgewerkte planken. Ze leveren al meer dan 20 jaar slijtvaste oplossingen en hebben expertise opgedaan door te werken met veeleisende klanten in veel landen over de hele wereld. Of het nu gaat om engineered, massief, visgraat, Hongaarse punt of cassettevloeren, de mogelijkheden zijn eindeloos.



Meer informatie:
Houtindustrie Schijndel
Nieuwe Molenheide 20
5482 ZV Schijndel
www.hisbv.biz

Timberline International BV
www.timberline.eu
www.chapelparket.com
www.avancefloors.com