Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Geliefde behangwinkel al weken ‘tijdelijk’ gesloten

Vorige week werd Gent (België) opgeschrikt door het stille vertrek van twee iconische winkels. Na de onzekerheid rond de legendarische specerijenwinkel Vits-Staelens bij Sint-Jacobs, die al weken gesloten was, blijkt nu ook behangwinkel Priem aan de Kraanlei geruisloos de deuren te hebben gesloten. Dat meldt Het Nieuwsblad.


De zaak is een begrip, een bezoek een hele belevenis, meldt Stad Gent - Dienst Toerisme

Decennialang waren broer en zus Ivan en Marie-Thérèse Priem het gezicht van hun winkel. Sinds 1927 stond de door hun vader opgerichte zaak op de hoek van de Kraanlei en de Zuivelbrug, waar ze met hun kenmerkende werkkielen het meest uitgebreide assortiment behangpapier in de regio verkochten.

Het abrupte einde kwam vorig jaar toen Ivan Priem op 86-jarige leeftijd overleed. Marie-Thérèse stond er alleen voor. Sindsdien opende de winkel nog maar zelden haar deuren. "Ik heb hier zeker twintig telefoonnummers van klanten die ik moet bellen als de winkel even open gaat," vertelt een overbuur van confiserie Temmerman.

Recentelijk verscheen een briefje op de deur voor de klanten: 'Wegens reorganisatie is de winkel tijdelijk gesloten." Alles gaat goed, maar mevrouw moet rusten en aansterken," verduidelijkt nichtje Jolanda Priem aan de redactie van Het Nieuwsblad. Op de vraag of haar tante nog terugkeert naar de winkel, antwoordt ze: "Dat zal de tijd uitwijzen." De familie Priem staat echter klaar om te helpen waar nodig, met een nieuwe generatie die klaarstaat om het stokje over te nemen.

Bron: Nieuwsblad.be

Publicatiedatum: