Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Curator Vince Group: 'Prijs import meubels werd het bedrijf fataal'

De prijs van de import van meubels wordt het bedrijf nu fataal, zegt curator Sluyter over het faillissement van Vince Group in een interview met RTV Drente. "De transportkosten zijn sinds de inval in Oekraïne gestegen. Voor transport per schip moet je een container betalen. En de prijzen daarvan zijn vervijfvoudigd", concludeert Sluyter.Meubelgroothandel Vince Group uit Emmen is woensdag failliet verklaard, waardoor de banen van 65 mensen op het spel staan. Vincent Kleine, de oprichter van het bedrijf, begon in 2008 samen met medestudent Yuechang Wu met de import van meubels uit China. Het bedrijf groeide snel en opende verschillende locaties, waaronder een fabriek in China en meerdere magazijnen. Echter, de gestegen transportkosten na een geopolitieke gebeurtenis zijn het bedrijf fataal geworden.

De curator bekijkt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart, waarbij enkele partijen interesse hebben getoond. Onder Vince Group vallen ook eigen productlocaties, een groothandel met acht locaties, internationale e-commerce-platforms en eigen winkels, waaronder de online merken Dimehouse en Furnwise.

Volgens eigenaar en directeur Vincent Kleine (foto rechts) is een doorstart een kwestie van tijd. "Met een groep van investeerders is inmiddels een bindend commitment gegeven voor een doorstart. De kans dat dit niet op heel korte termijn lukt, acht ik nihil", zei hij donderdag in een interview met Wonen360.

Meer informatie:
Vince Group
Kapitein Grantstraat 3
7821 AP Emmen
+31:(0)591-750492
www.vincegroup.nl