Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Internationale speler in de meubelmarkt in staat van faillissement

Ze noemen zichzelf de meest vooruitstrevende universele meubelgroep gestimuleerd door onbegrensd ondernemerschap. Toch heeft elk bedrijf zijn grenzen, zo blijkt maar weer, want de rechtbank in Assen heeft vandaag (woensdag 17 april) het faillissement uitgesproken over de Vince Group. Meer dan 150 werknemers in Nederland en 85 in China moeten vrezen voor hun baan.

Onder het faillissement vallen Vince International B.V., Vince International 1 B.V., Vince International 2 B.V. en Vince Investment B.V. Ook de zusterbedrijven (groothandels in huismeubilair) Permepa B.V., Permepa 1 B.V. en Permepa 2 B.V. zijn failliet verklaard, evenals de internethandelsbedrijven Dimehouse B.V en Dimehouse 1 B.V.

Verschillende curatoren gaan de schulden in kaart brengen. Ook wordt de mogelijkheid van een doorstart onderzocht.

Vince Group
De Vince Group richt zich zowel op de B2B-, B2C- als B2D-markten in tien Europese landen. Het bedrijf heeft drie eigen productielocaties (waaronder in China), een groothandel met acht locaties, eigen internationale E-commerce platforms en eigen winkels. De onderneming voert eigen merken: Dimehouse & Furnwise.

De eerste groothandelslabel werd in 2010 opgericht: Vince Design. Als white labeled groothandel verzorgen zij de opslag en distributie voor verschillende internationale afnemers. Haar in eigen beheer gebouwde softwaresysteem de Vincemanager is dan ook eigendom van Vince Design. Daarnaast is de eigen fabriekshal in China hoofdleverancier van Vince Design.

Vince International heeft een focus op de import van meubels op basis van verschillende houtsoorten. Zo is men actief in India, maar ook in verschillende Oost Europese landen. Het klantenbestand van Vince International komt overeen met Vince Design en tevens wordt gebruik gemaakt van de Vincemanager.

Dropshipping is sinds 2008 het onderscheidende vermogen van Vince Design. De producten worden vanuit een van de magazijnen rechtstreeks naar de eindgebruiker verzonden. 'De orders worden altijd op naam van het desbetreffende bedrijf verzonden. De eindgebruiker komt nooit in aanraking met de naam Vince Design, noch op de doos, noch op het label. Met een op maat gebouwd systeem is er volledige inzage in de voorraadwaardes en in toekomstig binnenkomende containers. Doorgaans worden er 60.000 producten op voorraad gehouden en zijn er altijd 60.000 in productie', is op de site te lezen.

De Vince Group nam op 1 januari 2021 nog een toonaangevende interieurbouwer met eigen fabriek over: The Furnery. The Furnery realiseert meubelmaatwerk op basis van robotisering voor exclusieve projecten. The Furnery is ook een vaste partner van het televisieprogramma van Woonvilla naar Droomvilla.

Dimhouse
Dimehouse is opgericht in 2018 en sindsdien volgens de eigenaren uitgegroeid tot de voordeligste meubelsite van Nederland. Bij Dimehouse kunnen consumenten terecht voor een ruim assortiment aan stijlvolle en functionele meubels, zo meldt de site. Het bedrijf beschikt ook nog over drie showrooms waar consumenten de meubels zelf kunnen testen en ervaren. De showrooms bevinden zich in Bussum, Delfgauw en Emmen. Verder is er ook nog een Dimehouse Outlet in Emmen. Producten van Dimehouse die uit het assortiment gehaald worden of producten die retour zijn gekomen, worden verkocht in onze Dimehouse Outlet. Zo geeft Dimehouse een meubel een tweede leven voor een goede prijs.

Permepa
Permepa is het fullfilmenthuis van de groep, draagt zorg voor opslag en distributie van goederen.

UPDATE 1
Lees hier de reactie van eigenaar en directeur Vincent Kleine:
"Miljoeneninvestering die de afgelopen
twee jaar niet rendeerde, deed ons de das om"

UPDATE 2
Curator van failliete Vince Group:
'Prijs van de import van meubels werd bedrijf fataal'


Meer informatie:
Vince Group
www.vincegroup.nl

Vince Design
Kapitein Grantstraat 3
7821 AP Emmen
+31:(0)591-750492
[email protected]
www.vincedesign.nl