Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Verminderde volumes, hoge arbeidskosten en energieprijzen

Beaulieu sluit twee fabrieken

Tijdens speciale ondernemingsraad- en personeelsvergaderingen die gisteren (18 april) hebben plaatsgevonden, heeft de business unit Beaulieu Flooring Solutions van Beaulieu International Group (B.I.G.) (dat haar omzet in 2023 met zo'n 10% zag teruglopen) haar intentie aangekondigd om de productie- en verkoopactiviteiten van de divisie Matten en de productie van de divisie Luxury Vinyl Tiles (LVT) stop te zetten. Als dit voornemen wordt bevestigd, zullen twee fabrieken sluiten en in totaal 95 Belgische banen verdwijnen.


Het hoofdkantoor van de Beaulieu International Group bevindt zich in Waregem (Belgiƫ). In 2020 verhuisde het bedrijf zijn internationale hoofdzetel naar een nieuw kantorencomplex met zicht op de E17-autosnelweg en de afrit Waregem.

De Mats-divisie heeft te kampen met sterk toegenomen concurrentie, verminderde volumes, Vhoge arbeidskosten en energieprijzen, waardoor het voor Beaulieu onmogelijk is om concurrerend te blijven op de markt. Als gevolg van dit voornemen zullen zowel de Belgische als de Poolse vestiging worden gesloten.

De markt voor luxe vinyltegels (LVT) wordt al enkele jaren geconfronteerd met overcapaciteit als gevolg van het grote regionale aanbod en de concurrentie van Aziatische markten, wat de prijzen sterk onder druk zet. Ondanks een transformatieplan en verschillende investeringen in groei in deze activiteit, maken de huidige marktomstandigheden het onmogelijk om winstgevend te zijn in de huidige vorm.

B.I.G. blijft echter toegewijd aan haar handelsactiviteiten voor LVT, waarbij het verschillende collecties aanbiedt aan haar klanten wereldwijd.

Het voornemen om beide activiteiten stop te zetten zou de Groep in staat stellen zich te concentreren op de verdere ontwikkeling van haar rendabele segmenten en zo bij te dragen aan de duurzame groei van de Groep en de daaruit voortvloeiende tewerkstelling van meer dan 4.700 werknemers wereldwijd.

Na deze aankondiging is het wettelijk verplichte informatie- en consultatieproces van start gegaan. Het bedrijf zal alle feiten aan de werknemersvertegenwoordigers voorleggen in volledige openheid en transparantie.

Meer informatie:
Beaulieu International Group
Kalkhoevestraat 16 box 0.1
BE-8790 Waregem
T +32 56 62 59 00
info@bintg.com
www.bintg.nl