Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Interview met Thijs Borst en Bianca van Dijk:

'Als full service leverancier blijft Gelasta de speedboot tussen de containerschepen'

Gelasta is de laatste jaren explosief gegroeid. Inmiddels heeft het vloerenbedrijf ook nog op drie andere locaties opslagruimte gekregen. "We zijn duidelijk uit ons jasje gegroeid. Vandaar dat we op termijn het huidige pand van kantoren, showroom en magazijn willen gaan verlaten. Er zijn vergevorderde plannen om aan de rand van Genemuiden op een perceel van 2,5 hectare te gaan nieuwbouwen", vertellen Thijs Borst en Bianca van Dijk van de Overijsselse full service leverancier, die volgend jaar 50 jaar bestaat en waar Henk-Jan Last als tweede generatie van het familiebedrijf aan het roer staat.


Thijs Borst en Bianca van Dijk bij een nieuwe vloerendisplay. Naast eigen labels is Gelasta dealer van Egger (bekend om de hoge kwaliteit met een eigentijds palet aan houtdecoren, unikleuren en materiaalreproducties) en Firmfit (heeft met 10dB de stilste rigid clickvloeren).

Gelasta vindt zijn oorsprong in Genemuiden, bekend als de tapijtstad van Nederland. Als echt familiebedrijf werd het in 1975 opgericht door Hendrik en Jan Last, twee broers uit een familie van tapijtondernemers. Nu, met Henk-Jan aan het roer, vertegenwoordigt de tweede generatie de onderneming.

Gedurende die bijna vijftig jaar is Gelasta onder hun leiding een prominente groothandel in diverse vloersoorten geworden. "Eigenlijk dekt de benaming groothandel de lading niet meer. We doen veel meer dan dozen schuiven, zijn meer en meer een full service leverancier geworden. Elk jaar introduceren we 25 nieuwe producten, die door onze zeven vertegenwoordigers bij de klanten worden ingevoerd. Met grote regelmaat worden ze bezocht en altijd is er nieuws te melden. Dat is een continu proces. Daardoor beschikken we altijd over een actueel aanbod van verschillende vloerproducten", vertellen Bianca en Thijs, die beiden deel uitmaken van het marketingteam.


Visgraat is nog steeds een populaire vloer onder consumenten.

Betrouwbare partner
"Hoe het komt dat we zo hard groeien? Nou, we zijn het juiste vloerenbedrijf met het goede assortiment. Daarnaast zijn we een betrouwbare partner gebleken. Op het gebied van nazorg zijn we één van de betere. Ook is de prijs-kwaliteitverhouding van onze producten heel goed te noemen. Onze klanten blijven terugkomen, betalen altijd een eerlijke prijs.
Ook niet onbelangrijk: we hebben 1 miljoen m² producten op voorraad, dus ze zijn snel leverbaar. Verder zijn we een echt familiebedrijf, waarbij Alie Last, de moeder van Henk-Jan, het voortouw neemt bij personeelsactiviteiten. Het is niet voor niets dat we collega's hebben die al 25 tot zelfs 40 jaar in dienst zijn. Dat zorgt voor vertrouwen. Er wordt goed voor ons gezorgd, terwijl wij goed voor onze klanten zorgen. Ons team bestaat uit 40 mensen en iedereen weet wat er van hem of haar verlangd wordt", sommen Bianca en Thijs alle pluspunten op.
"Later dit jaar introduceren we onze nieuwe website, met een uitgebreid dealerportal. Zodat onze klanten eenvoudig hun bestellingen kunnen plaatsen op elke gewenst moment."
Onder de trouwe en nog uitdijende, brede klantenkring van Gelasta behoren woninginrichters, vloerenbedrijven met een showroom, maar ook eenmanszaken, en voorraadhoudende ondernemingen. "Op het gebied van service maken we geen onderscheid, elke klant wordt gelijkwaardig behandeld", benadrukken ze.


Pvc-vloer gecombineerd met de warmte van zacht tapijt. Er is keuze uit diverse kleuren, van beige tot opvallend okergeel of groen. Te personaliseren met randafwerking.

Vloerenbeurs
Voor het eerst sinds jaren heeft Gelasta zich ingeschreven voor InCoDa. "Op deze vloerenbeurs in Gorinchem gaat het vooral om netwerken, om elkaar beter te leren kennen. De voorliefde voor tapijt is van oudsher zo gegroeid in de tapijthoofstad van Nederland en voor altijd verweven in onze bedrijfsnaam: Gelasta, Gebroeders Last Tapijt.

We merken wel een verschuiving naar de hardere vloeren. Ons bedrijf rust eigenlijk op vier pijlers, te weten 1. PVC (de grootste), gevolgd door 2. tapijt (we zijn één van de weinige leveranciers die zo'n grote collectie in huis heeft), 3. vinyl en 4. laminaat. Daarnaast hebben we tal van nevenproducten zoals plinten en schoonloopmatten.
Hoewel we willen verhuizen naar een groter pand, is ons doel niet om de grootste te worden. Als Gelasta blijven we de speedboot tussen de containerschepen; flexibel, snel en wendbaar. Onze flexibiliteit staat hoog aangeschreven. We blijven dicht bij ons zelf. Als een klant op vrijdagmiddag twee pakketten vloeren tekort komt, dan zetten we alles op alles om die nog af te leveren, zodat het werk door kan gaan. Dat is Gelasta. We zijn een nummer 1-leverancier zonder dat onze klanten een nummer zijn", besluiten Bianca en Thijs met een brede glimlach.

Meer informatie:
Gelasta BV
Karst de Langestraat 16
8281 JA Genemuiden
0031-(0)38 38 55 800
[email protected]
www.gelasta.nl