Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Doorstart failliete meubelfabriek Pastoe pakt voor slechts enkele werknemers goed uit

Bij de heropstart van de failliete meubelfabriek Pastoe blijven slechts enkele medewerken in dienst. Van de 35 personeelsleden die Pastoe had, vinden er mogelijk drie of vier een plekje binnen het bedrijf. Twee hiervan hebben inmiddels een contractvoorstel ontvangen.

De productielocatie op Sleepboot 4 in Houten zal tegen eind mei definitief worden ontruimd. "Na zes weken iedereen weer in dienst nemen, werkt niet meer. Bovendien duurt het ten minste zes weken voor we de zaak weer kunnen opstarten", zegt Titus Darley, oprichter van RSGA Design, tegen Het Financieele Dagblad. Volgens hem is dit een noodzakelijke keus die 'met pijn in het hart' is gemaakt. "We kĂșnnen gewoon niet anders."

Een voormalige medewerker van Pastoe is teleurgesteld over de situatie. "We kregen vorige week donderdag te horen dat we niet mee konden gaan in de overname. Dat is behoorlijk negatief ontvangen natuurlijk. Sommige mensen werken hier al jaren", vertelt hij aan het AD. "Misschien kon een faillissement niet worden vermeden."
Volgens curator Bas van Dijen had het echter maar weinig gescheeld of er was wel een volledige overname van Pastoe geweest op de huidige locatie in Houten door een andere partij.

Dankzij een overname door een joint venture tussen lifestylemerk Moooi (eigendom van Marcel Wanders) en RSGA Design, bestaande uit Rietveld Originals, Spectrum, Gelderland en Atelier Artiforte, wordt er nieuw leven geblazen in Pastoe. Op 29 maart 2024 hebben Moooi en RSGA Design met curator mr. Bas van Dijen van Okkerse & Schop Advocaten namens de boedel van Pastoe finale overeenstemming bereikt over de genoemde overname.

Moooi en RSGA Design zullen op korte termijn verschillende stakeholders (zoals leveranciers, consumenten en dealers) separaat informeren over de nieuwe situatie en de eventuele gevolgen.

Meer informatie:
Pastoe
Sleepboot 4
3991 CN Houten
info@pastoe.com
www.pastoe.com

Publicatiedatum: