Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Moooi en RSGA Design komt samen tot overeenstemming

Doorstart voor failliete meubelfabriek Pastoe; Marcel Wanders wordt mede-eigenaar

Er is een nieuwe toekomst voor Pastoe dankzij een overname door een joint venture tussen lifestylemerk Moooi (eigendom van Marcel Wanders) en RSGA Design, bestaande uit Rietveld Originals, Spectrum, Gelderland en Atelier Artiforte. Op 29 maart 2024 hebben Moooi en RSGA Design met curator mr. Bas van Dijen van Okkerse & Schop Advocaten namens de boedel van Pastoe finale overeenstemming bereikt over de genoemde overname.

Moooi en RSGA Design erkennen het enorme potentieel om het merk Pastoe en haar unieke collectie nieuw leven in te blazen onder hun gezamenlijke vlag in de vorm van de nieuwe entiteit Pastoe Furniture BV. In de komende periode zal intensief worden gewerkt aan het optimaliseren van de collectie en het herstarten van de productie in een aangepaste vorm. De distributie zal plaatsvinden via de bestaande kanalen van zowel Moooi als RSGA Design.Het is een harde waarheid dat een faillissement altijd schade met zich meebrengt. Moooi en RSGA Design zijn zich hiervan terdege bewust en zullen zich waar mogelijk inspannen om in overleg te treden met de betrokken partijen.

In een verklaring benadrukt Robin Bevers, CEO van Moooi, het belang van het respecteren van het verleden bij het vormgeven van de toekomst. "Bij Moooi streven we er altijd naar om met respect voor het verleden de toekomst tegemoet te treden. We willen de metaforen van gisteren verbinden met die van morgen, en zo tijdloze creatieve luxe scheppen. Pastoe is een belangrijk merk met een rijke historie. Wij zijn verheugd dat we samen met onze partners van RSGA Design, Pastoe hebben weten te behouden voor Nederland en voor de wereld."


Heracleum hanglamp, collectie Moooi & Steltman stoel, collectie Rietveld Originals (RSGA Design).

RSGA Design oprichter Titus Darley: "Pastoe is een Oer-Nederlands merk met internationale allure. Het is een verrijking van ons portfolio van sterke designmerken. Door de samenwerking met Moooi zijn we in staat om Pastoe weer gezond te maken zodat het weer de positie krijgt die deze unieke meubelcollectie verdient."

"Met de samenwerking van Moooi en RSGA Design ontstaat een krachtige combinatie die verkoop van Pastoe meubelen over de gehele wereld mogelijk maakt. Dit geeft nieuwe mogelijkheden en duidelijke groeikansen voor het merk", aldus een enthousiaste Titus Darley.

Moooi en RSGA Design zullen op korte termijn verschillende stakeholders (zoals leveranciers, consumenten en dealers) separaat informeren over de nieuwe situatie en de eventuele gevolgen.

De overname van Pastoe door Moooi en RSGA Design markeert een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van deze Nederlandse designlegende, en belooft een spannende toekomst vol mogelijkheden voor liefhebbers van kwalitatief hoogwaardig en tijdloos design.

Meer informatie:
Pastoe
Sleepboot 4
3991 CN Houten
info@pastoe.com
www.pastoe.com

Moooi
www.moooi.com

RSGA Design
www.rsgadesign.com

Publicatiedatum: