Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lamellenmachine produceert in paar minuten tijd een kant-en-klare rolluik

Wilms heeft een Belgische primeur te pakken. Een nieuwe 65 meter lange lamellenmachine produceert in amper enkele minuten een kant-en-klare rolluik. "In 65 meter van grondstof tot afgewerkt product. Hierdoor gaan we van zestig naar vijf vrachtwagentransporten naar Spanje per jaar", vertelt CEO Erik Wilms aan Made in Kempen. Sinds 1975 produceert Wilms al rolluiken, zonwering en ventilatie.

Productieverantwoordelijke Pascal Vandeplas en CEO Erik Wilms.

De nieuwe rolluiken, standaard gemaakt met lamellen in twee basiskleuren, worden geproduceerd met een snelheid van maximaal 7.200 stuks per maand. Deze investering van ongeveer 1 miljoen euro wordt gezien als duurzaam, vanwege de impact op werkgelegenheid, vermindering van aluminiumafval en drastische vermindering van transportkilometers.

Naast de investering in de rolluikenmachine, breidt Wilms ook fysiek uit op hun locatie, met twee nieuwe hallen in gebruik als magazijn- en productieruimte, en een derde hal die in aanbouw is. Deze uitbreiding omvat in totaal 8.000 vierkante meter aan bedrijfsgebouwen, met een totale investering van meer dan 13 miljoen euro.Bron: Made in Kempen

Publicatiedatum: