Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De grootste Change Maker van Nederland komt uit...

Spinning Jenny uit Nijverdal wordt erkend als de grootste Change Maker van Nederland, dankzij hun innovatieve benadering van textielproductie. Het bedrijf, genoemd naar een historische spinmachine, zet gebruikte stoffen om in nieuwe garens, waarmee het een voortrekkersrol vervult in de circulaire economie. De moderne spinnerij in Nijverdal voorziet grote klanten zoals Auping van duurzame garens en is een voorbeeld van innovatie en impact binnen de industrie.

Paula Gerritsen, oprichter en CEO, benadrukt de eer van deze erkenning en de positieve vooruitzichten voor Spinning Jenny, ondanks de nog niet volledig rendabele status. Toch zijn de vooruitzichten gunstig, vooral gezien de aankomende Europese wetgeving die producenten verantwoordelijk zal houden voor afvalbeheer. Spinning Jenny wordt een cruciale partner voor bedrijven die aan duurzaamheidsdoelstellingen willen voldoen.Met de toegekende prijs van 20.000 euro plant Spinning Jenny verdere investeringen in uitbreiding van hun productiecapaciteit, wat hen in staat zal stellen hun impact te vergroten en hun leidende rol in de circulaire economie te versterken.

De spinnerij is naar eigen zeggen één van de modernste spinnerijen van Europa. Spinning Jenny werkt met de nieuwste machines en 'een team van pioniers en probleemoplossers'. Op deze manier kunnen ze grootschalig zorgen dat textielafval, de nieuwe grondstoffen worden en er zo min mogelijk verbrand of gestort wordt.

De naam Spinning Jenny is een verwijzing naar de uitvinding van een nieuw type spinmachine, uitgevonden door James Hargreaves in 1764. Deze machine zorgde destijds voor opschaling, doordat er meerdere draden tegelijk gesponnen konden worden.


Bron: Tubantia

Publicatiedatum: