Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oud-topman meubelconcern dag na forse boete onder verdachte omstandigheden overleden

Sinds het boekhoudschandaal in 2017 bij Steinhoff, een beursgenoteerd bedrijf gespecialiseerd in meubels en huishoudelijke artikelen met activiteiten in Europa, Afrika, Azië, de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland, worden er wereldwijd grote aantallen claims ingediend. Ook de voormalige CEO Markus Jooste is schuldig bevonden. Deze week werd de ex-topman door de financiële waakhond in Zuid-Afrika beboet met een bedrag van 23,3 miljoen euro. Eerder ontving hij al een boete van ongeveer 10 miljoen euro.

Diverse bronnen, waaronder de Financial Times, meldden vanmorgen (vrijdag 22 maart) het overlijden van Jooste in de Zuid-Amerikaanse woonplaats Hermanus. Hoewel de politie bevestigde dat een 63-jarige man met een schotwond in het hoofd is overleden, werd geen naam genoemd. News24 meldt zelfmoord als oorzaak en beweert dat Jooste in het ziekenhuis is overleden.Markus Johannes Jooste, een Zuid-Afrikaanse zakenman en voormalig CEO van Steinhoff International, stond bekend als een gepassioneerde paardenfokker en werd in 2016 gerapporteerd als een van Afrika's rijkste personen, met een vermogen van $400 miljoen. In 2014 bundelde hij zijn krachten met Christo Wiese om een agressief internationaal uitbreidingsprogramma te starten. De aandelenkoers van het conglomeraat bereikte een hoogtepunt in maart 2016, wat hun strategie ondersteunde om dividenden en overnames te financieren door middel van de verkoop van aandelen.

Bron: Welingelichte Kringen

Publicatiedatum: