Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Project in Beeld:

Bouwhistorische elementen perfect geïntegreerd in vijf sterren hotel Botanic

Hotel Botanic, het eerste vijfsterren superior hotel in Antwerpen (en één van de vijf in België) is gelegen aan de Kruidtuin naast het Mechelseplein. Het verbouwd complex bevat onder andere 108 kamers, 4 gastronomische restaurants, een spa en een fitness.



AIDarchitecten heeft, na uitgebreide historische vooronderzoeken, samen met de opdrachtgevers ervoor gezorgd dat de bouwhistorische elementen perfect geïntegreerd konden worden en aangevuld met sobere elementen die voldoen aan de standaarden van een complex hospitality aanbod. Het eindresultaat is een unieke oase midden rond de botanische tuin in stad Antwerpen waar de lokale bewoner en de kosmopolitische bezoeker kunnen ontsnappen aan de stedelijke drukte.



Voor het akoestisch klimaat in het nieuwe Spa (serre-)gebouw werd gekozen voor gegroefde wandbekleding Gs w. Dit nieuwe akoestische product van Triplaco beantwoordt aan aal eigenschappen van hun hoogwaardig decoratieve akoestische panelen. Dank zij een zwarte hydrofobe zwarte akoe PET kern en een watervaste PUR verlijming van toplaag is dit product geschikt voor toepassing in de Welness ruimte. Voor keuze toplaag werd voor hoogwaardig fineer Eik Alegro uit Querkus gamma van Partner Decospan (Woodcoustics) gekozen. Groeven van 2.8mm breed/4mm diep , patroon 16mm hoh zorgen voor een sobere esthetiek. Door montage op lattenwerk gevuld met 50mm rotswol wordt een wand absorptie van alpha w 0.95 bereikt. Een quasi perfecte (klasse A absorptie) nagalmcorrectie voor deze muur in een Welness serre draagt bij tot het comfort van de bezoekers.



Ook in de Gymzaal en kleedkamers kunnen de gasten in alle rust en discretie komen trainen dank zij een akoestisch houten verlaagd plafond , voorzien van gegroefde type Db T&G planchetten. De samenstelling van deze planken is een hoogwaardige kern van Zwarte Vochtwerende MDF met top- en tegenlaag Eik fineer van Decospan.



Meer informatie:
Triplaco
Generaal Deprezstraat 2
8530 Harelbeke
+32 56 22 62 17
info@triplaco.be
www.triplaco.be

Publicatiedatum: