Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Werknemers verffabriek leggen werk vanaf vandaag 48 uur neer

Voor de tweede keer in het bestaan van het bedrijf staken werknemers van Royal Talens B.V. in Apeldoorn. Zij doen er een schepje bovenop, nadat zij vorige week woensdag al het werk neerlegden. 19 en 20 maart werkt een groot deel van het personeel bij de verffabriek en het distributiecentrum niet. Het voert actie voor een goede loonsverhoging en eist dat de directie met FNV en CNV onderhandelt over de pensioenen.Werknemers hebben ingeleverd
Margreet Pasman, bestuurder FNV Procesindustrie: "Heel vervelend dat het zover moet komen. Staken doe je niet voor je lol maar omdat je voelt dat je geen andere keuze hebt. De werknemers voelen zich niet serieus genomen. Zij hebben de afgelopen jaren ingeleverd terwijl het bedrijf in de coronatijd heel goed heeft gedraaid. Ook willen zij zeggenschap over hun pensioenen en de pensioenregeling. Het gaat immers over hun geld voor later. De actiebereidheid is groot, als Talens niet ingaat op de eisen blijven wij actievoeren."

Vastberaden om door te gaan
Kaj Gründemann van CNV Vakmensen: "We willen er graag uitkomen met Talens, maar de medewerkers voelen zich niet gehoord. Dat gevoel is alleen maar versterkt doordat de werkgever niet op de acties van vorige week reageert. Het vergroot de vastberadenheid om ermee door te gaan en serieus genomen te worden."

Stoppen met inzetten extra uitzendkrachten
De vakbonden hebben Talens en uitzendbureau Timing gesommeerd om te stoppen met het inzetten van extra uitzendkrachten. Als zij tijdens de staking van de komende dagen weer extra uitzendkrachten inzetten dan vragen wij de Arbeidsinspectie om hier tegen op te treden.

Prijzen omhoog, lonen blijven achter
Waar het bedrijf grote winsten maakte in de coronajaren zagen de werknemers daar niets van terug. Terwijl de prijzen in de winkels stegen, deden de lonen dat niet. Het gat kan alleen maar gedicht worden met een goede loonsverhoging. De FNV eist 10,7% en nog eens €100 bruto per maand. Verder moeten de salarissen voortaan meestijgen met de inflatie (automatische prijscompensatie). Het CNV wil er €416,42 per maand bij.

Geen afspraken over pensioenen
De vakbonden vinden het ook kwalijk dat Talens met hen aan de cao-tafel geen afspraken wil maken over de pensioenen. De directie bepaalt nu de toekomst van de pensioenverzekering voor al het personeel. Werknemers zijn bang dat dit niet in hun belang is.

Royal Talens B.V. produceert verf en verfspullen voor kunstschilders. Bij het bedrijf in Apeldoorn werken ruim tweehonderd werknemers.

Meer informatie:
Royal Talens B.V.
www.royaltalens.com

Publicatiedatum: