Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste staking ooit bij verffabriek Royal Talens

De medewerkers van Royal Talens B.V. leggen sinds vandaag, woensdag 13 maart 7.30 uur minstens 24 uur lang het werk neer. Na een korte, drukbezochte actie op maandag 11 maart is dit volgens de vakbonden CNV en FNV de volgende stap om de directie van de producent van kunstschildersverf in beweging te krijgen. Het personeel staakt voor een fatsoenlijke loonsverhoging en een stem aan de onderhandelingstafel bij pensioenen.De actie vindt plaats op het terrein naast de fabriek van Talens in Apeldoorn. Margreet Pasman, bestuurder FNV Procesindustrie: 'In coronatijd heeft het bedrijf grote winsten gemaakt en gaf het niets terug aan het personeel. Doordat het loon in die jaren niet is meegestegen met de prijzen in de winkels, kunnen werknemers steeds lastiger rondkomen. Het wordt tijd dat dit wordt rechtgetrokken.'

Compenseren inflatie
De FNV eist 10,7% salarisverhoging en € 100 bruto per maand erbij. Verder wil de vakbond dat de lonen voortaan meestijgen met de inflatie (automatische prijscompensatie). Het CNV wil een loonsverhoging van € 416,42 per maand.

Plaats aan pensioentafel
De bonden vinden bovendien dat afspraken over de pensioenen aan de cao-tafel gemaakt moeten worden. Op dit moment bepaalt de directie van Talens de toekomst van de pensioenverzekering voor al het personeel. Medewerkers vrezen dat hun belangen niet goed behartigd worden en eisen een plek voor de vakbonden aan tafel.

Mensen voelen zich niet gehoord
Kaj Gründemann van CNV Vakmensen: 'Mensen voelen zich niet gehoord. Dat is een groot probleem. De directie overlegt vooral met de ondernemingsraad in plaats van met de bonden. Medewerkers zijn dat zat. Ze willen serieus genomen worden.'

Royal Talens B.V. is gespecialiseerd in het produceren van kunstschildersverf en verfbenodigdheden. Bij het bedrijf werken ruim 200 werknemers.

Meer informatie:
CNV
www.cnv.nl

FNV
www.fnv.nl

Publicatiedatum: