Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dickson ondersteunt Global Shading Day

Global Shading Day werd in 2023 in het leven geroepen op initiatief van ES-SO (European Solar Shading Organisation). Op 21 maart 2024 wordt deze bewustmakingsdag voor het tweede opeenvolgende jaar gevierd. Het doel van deze dag is om het publiek en internationale beleidsmakers bewust te maken van de ecologische en economische voordelen van zonwering. Dickson, de Europese speler op het gebied van zonwering, staat volledig achter dit initiatief.Essentiële bewustmaking
Global Shading Day wordt symbolisch gevierd op 21 maart, de eerste dag van de lente. Het doel is om de voordelen van zonwering onder de aandacht te brengen in een tijd waarin de opwarming van de aarde blijft toenemen en het van cruciaal belang is om oplossingen te vinden met een lage milieu-impact. Het koelen van gebouwen zonder gebruik te maken van airconditioning is zo'n oplossing. Het gebruik van hoogwaardige zonwering vermindert de koolstofuitstoot met 60% in vergelijking met gebouwen waarin airconditioning wordt gebruikt.

Deze waarneming motiveerde ES-SO, de overkoepelende organisatie voor de Europese zonweringsector, om te pleiten voor het opnemen van dergelijke oplossingen in de wetgeving. In België zijn er verschillende premies verkrijgbaar op federaal, regionaal en soms ook op gemeentelijk niveau om de energieprestaties van woningen en gebouwen te verbeteren. Rolluiken en screens bijdragen tot de verlaging van de energiescore, daarom komen ze in aanmerking voor installatiepremies. De Global Shading Day werd in het leven geroepen om de aandacht op dit onderwerp te vestigen en publieke besluitvormers te ondersteunen. Gedurende de hele week van 21 maart zullen plaatselijke verenigingen, fabrikanten en distributeurs uit heel Europa evenementen en informatieve activiteiten organiseren.

Efficiënt verbruik dankzij Dickson-stoffen
Rendement, comfort, onderhoudsgemak en duurzaamheid: dat zijn de doelstellingen die Dickson stelt voor alle zonweringdoeken die de ateliers van het bedrijf verlaten. Al sinds de oprichting van het bedrijf worden deze strikte doelen gehandhaafd, wat Dickson in zijn markt onbetwistbare erkenning oplevert voor de effectiviteit van zijn zonwerende doeken.

Voor zowel particulieren als professionals heeft Dickson als missie het wooncomfort te verbeteren door hoogwaardige producten met een lange levensduur aan te bieden. Met een garantie van 10 jaar helpt het zonweringdoek van Dickson de warmte in gebouwen te verminderen, waardoor er minder behoefte is aan airconditioning

  • Bij installatie voor een erker blokkeren de zonweringsdoeken van Dickson de zonnestralen en dragen ze bij aan een temperatuurverlaging binnenshuis met wel 7°C.
  • Het natuurlijke licht laten ze door, terwijl verblinding wordt tegengegaan.

Het is dus niet meer dan logisch dat Dickson ES-SO steunt om deze Global Shading Day onder de aandacht te brengen en praktische oplossingen aan te bieden aan zowel particulieren als professionals.

Meer informatie:
Dickson
www.dickson-constant.com

Publicatiedatum: