Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eigenaar Delta Chesterfield krijgt forse rekening

Karel van Dodewaard, eigenaar van Delta Chesterfield, wil een nieuwe hal en winkel bouwen op een terrein in Epse, maar wordt geconfronteerd met een onverwachte rekening van 116.000 euro voor het verharden van een stuk grond dat hij al toegankelijk achtte. Hij weigert dit bedrag te betalen, omdat hij van mening is dat de toegang tot het terrein al bestond op het moment van aankoop.

"Ik heb het terrein mét toegang tot het terrein gekocht. Ik ga geen 116.000 euro betalen om het terrein, dat al toegankelijk was, toegankelijk te maken. Niet voor mijn rekening. Wie weet wat daarna allemaal nog komt, de aanleg van riolering en lantaarns bijvoorbeeld. Ik ben meubelboer", zegt hij tegen dagblad De Stentor.


De nieuwbouwplannen van Delta Chesterfield.

Delta Chesterfield wil een nieuwe winkel, magazijn en werkplaats realiseren om de verspreide locaties in en bij Deventer te consolideren. In 2022 werden de nieuwbouwplannen van het bedrijf al bekend. Als alles volgens plan verlopen was, konden klanten halverwege 2024 hun meubels kopen in een moderne winkel. Inclusief de reeds aangekochte anderhalve hectare grond, verwachtte Karel destijds op een totaalbedrag van circa 4,2 miljoen euro uit te komen. Echter liep niet alles zoals gepland.

Eind vorig jaar sprak Karel zich ook al uit. Hij irriteerde zich aan het tempo van het proces. "Een heel simpel halletje, het stelt geen zak voor. Maar we zijn nu twee jaar aan het tobben en zijn ook twee ton kwijt", zei hij in december 2023.

De kwestie wordt bemoeilijkt door betrokkenheid van verschillende partijen, waaronder de provincie, de gemeente Lochem en de gemeente Deventer. Hoewel er momenteel discussies gaande zijn tussen de gemeenten over een oplossing, blijft Karel zich inzetten om tot een akkoord te komen.

Bron: de Stentor

Publicatiedatum: