Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Geïrriteerde Delta Chesterfield-eigenaar Karel van Dodewaard: "Al twee jaar aan het tobben"

Delta Chesterfield, een meubelmakerij gevestigd in Deventer, ondervindt aanzienlijke vertraging bij de realisatie van hun nieuwe showroom langs de N348 bij Epse. De plannen begonnen enthousiast in 2022 na de sloop van het oude wegrestaurant de Smid. Het Deventer familiebedrijf wil op het terrein een nieuwe winkel, magazijn, en werkplaats bouwen, maar de voortgang wordt belemmerd door complexe regelgeving en onduidelijkheid rondom de verbreding van de N348.


Delta Chesterfield is een familiebedrijf met vier eigen vestigingen in Nederland. Al meer dan 30 jaar hebben wij de grootste collectie Engelse chesterfields.

Eigenaar Karel van Dodewaard had gehoopt dat de hal met het centrale magazijn en de werkplaats al een half jaar geleden op zijn plek zou staan. "Een heel simpel halletje, het stelt geen zak voor. Maar we zijn nu twee jaar aan het tobben en zijn ook twee ton kwijt", zegt hij tegen de Stentor. Het bedrijf is vastgelopen in regelgeving, waaronder de verplichte afstand van een kwart van hun grond vanwege de N348-verbreding. Ook vereist archeologisch onderzoek, dat duizenden euro's kost, verdere aandacht. Onzekerheid over de N348-plannen en de noodzaak van overeenstemming met de gemeente Lochem verlengen het proces.

Bron: de Stentor

Meer informatie:
Delta Chesterfield
www.chesterfield.n

Publicatiedatum: