Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eisenkolb en Sieval bundelen de krachten

Eisenkolb en Sieval zijn een vergaande samenwerking aangegaan. Zowel Eisenkolb als Sieval bedienen gordijnateliers als klantengroep en vullen elkaar naadloos aan.

Sieval is een software onderneming met specialistische software binnen de gordijn-, raamdecoratie,- en vloerenbranche. Met name Decoloop CPQ (WoonTotaal) en Decoloop Production zijn waardevolle softwareprogramma's gebleken binnen de interieurbranche. Met inmiddels ruim 6.500 retailers en circa 45 partners (stoffenleveranciers, gordijnateliers en binnen zonwering fabrikanten) automatiseert Sieval een groot deel van de interieurbranche in Nederland en daarbuiten.Internationale groei
"De volgende stap is internationale groei", vertelt Lennert Advocaat, algemeen directeur bij Sieval. "Onze software wordt inmiddels in circa 25 landen gebruikt door retailers, maar onze partners komen met name uit Nederland, Belgiƫ, Scandinaviƫ en Duitsland. Dat willen we veranderen. Een samenwerking met Eisenkolb kan ons letterlijk en figuurlijk veel verder brengen. Hun expertise binnen gordijnconfectie en hun reikwijdte in de wereld is ongekend."

Machines integreren
Eisenkolb ontwikkelt en produceert machines en verbruiksartikelen zoals de Microflex gordijnhaak, voor het fabriceren van zachte en harde raambekleding. Met vestigingen in Nederland en Amerika en afnemers in meer dan 50 landen is zij een onbetwiste marktleider. Eisenkolb biedt productieconcepten voor gordijnen (plooibandgordijnen, plooigordijnen, ringgordijnen, vouwgordijnen, paneelgordijnen en rolgordijnen). "De samenwerking met Sieval is uniek. In de gehele wereld is er binnen onze branche geen software bedrijf dat zoveel domeinkennis en gespecialiseerde software heeft", stelt Hans Vernooij, algemeen directeur bij Eisenkolb. "Door met Sieval samen te werken kunnen we onze machines naadloos integreren in het gehele productieproces binnen het gordijnatelier, waardoor een hogere efficiency bereikt wordt."

Koppelingen
Dat is dan ook waar de samenwerking begint. Eisenkolb en Sieval gaan ervoor zorgen dat er gestandaardiseerde koppelingen komen tussen Decoloop Production en de Eisenkolb machines, zodat gordijnateliers vanuit de Decoloop Production of de atelierbon de verschillende machines direct kunnen aansturen. De eerste koppeling tussen Decoloop en de ATS en AGA zijn een feit en wereldkundig gemaakt op de R+T beurs in Stuttgart afgelopen week. Ook wordt er onderzocht of storingen en het onderhoud van de machines beter gemonitord kunnen worden. Op die manier kan er sneller geschakeld worden om uitval en downtime te voorkomen.

Al met al ontwikkelingen die het gordijnatelier enorm ten goede gaan komen. "Dat we daar niet eerder aan hebben gedacht", zegge Hans en Lennert glimlachend.

Meer informatie:
Eisenkolb
0031 (0)88 38 68 000
info@eisenkolb.com
www.eisenkolb.com

Sieval Dedicated Solutions B.V.
+31881267000
info@decoloop.com
www.decoloop.com

Publicatiedatum: