Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Ondergang meubelfabriek Pastoe is niet aan Rudy Stroink te wijten'

'Wat je ook vindt van de inmiddels 68-jarige Stroink, zijn loopbaan is een achtbaan van grote successen en diepe dalen geworden, waarbij de tegenslagen ten onrechte de indruk lijken op te roepen van een volledige mislukking.' Dat schrijft Ruud de Wit over de directeur van het failliete Pastoe in een blog op Vastgoedmarkt, waarvan hij tussen 2001 en januari 2011 hoofdredacteur was. Als freelance journalist schrijft hij een maandelijkse column voor het platform. Die staat dit keer in het teken van Pastoe-directeur Rudy Stroink.

Ruud de Wit deelt zijn ervaringen met Rudy Stroink, beginnend bij hun kennismaking aan het begin van deze eeuw. Stroink, destijds actief met zijn vastgoedonderneming TCN, maakte indruk met zijn gedurfde en vernieuwende aanpak. De vastgoedsector gaf ruimte aan zijn uitgesproken opvattingen, hoewel de haalbaarheid ervan soms in twijfel werd getrokken.

Zijn blog herinnert aan de ambitieuze projecten van TCN, zowel nationaal als internationaal, onder leiding van Stroink en zijn team. Hoewel sommige projecten niet het gewenste resultaat opleverden, slaagde TCN erin om grote projecten aan te trekken, zoals het Media Park in Hilversum en het Congrescentrum/World Forum Convention Centre in Den Haag.

Stroink (zie foto rechts) stond bekend om zijn ferme uitspraken en zijn openhartigheid over zijn persoonlijke achtergrond, waaronder zijn ervaringen als zoon van een SS-er. Ondanks zijn gedrevenheid bleek TCN uiteindelijk niet levensvatbaar en ging het bedrijf failliet in 2012, mede als gevolg van matig management en de vastgoedcrisis.

In 2018 werd Stroink veroordeeld voor fraude en omkoping, samen met zijn vrouw Saskia. Ondanks deze tegenslagen trad Stroink in dienst bij Pastoe, waar hij zich de afgelopen tien jaar heeft ingezet om het bedrijf te redden. De ondergang van Pastoe wordt echter onterecht in verband gebracht met zijn veroordeling, wat De Wit als onnodige zwartmakerij beschouwt.

De teloorgang van Pastoe en TCN illustreren de uitdagingen waarmee Stroink werd geconfronteerd. De Wit wenst Stroink en zijn vrouw alle steun toe bij het verwerken van deze tegenslagen en benadrukt dat de ondergang van Pastoe niet aan Stroink te wijten is.

Bron: Vastgoedmarkt

Publicatiedatum: