Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
RTV Utrecht maakt reportage over failliete meubelmaker

Pastoe heeft vooral bij de Belastingdienst substantiële schulden

Pastoe, een iconische meubelmaker die vorige week failliet werd verklaard, heeft nog steeds hoop op een doorstart volgens de directie. Saskia van Bohemen (zie inzet in onderstaande foto), operations manager en partner van directeur Rudy Stroink, benadrukt het vertrouwen in het personeel en meldt dat er interesse is van verschillende partijen. In een rapportage van RTV Utrecht vertelt Saskia dat ze veel "lieve berichtjes" krijgt van klanten. "Zij hebben veel begrip." Of deze klanten nog nieuwe producten van Pastoe krijgen, is nog de vraag. "Als andere crediteuren mee willen werken en de Belastingdienst niet, dan houdt het op."



Hoewel het bedrijf al ruim 110 jaar bestaat, kampt het al langere tijd met financiële problemen, verergerd door de coronatijd waarin productiekosten stegen en materialen moeilijk leverbaar waren. Curator Bas van Dijen vertelt dat de schuldenlast "substantieel" is. "Vooral bij de Belastingdienst." Het bedrijf was al jaren verlieslatend en had in 2021 een negatief eigen vermogen van 2,7 miljoen euro.

Ondanks grote plannen van eigenaar Rudy Stroink in 2014, waarbij het bedrijf verhuisde naar Houten, zijn de financiële resultaten niet verbeterd. Pastoe genoot vroeger nationale en internationale bekendheid vanwege zijn vernieuwende ontwerpen, maar recentelijk waren er financiële problemen, culminerend in het faillissement. Klanten en winkeliers tonen begrip, maar de toekomst van nieuwe producten blijft onzeker vanwege de schuldenlast, met name bij de Belastingdienst.

Bron: RTV Utrecht

Publicatiedatum: