Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Studio Kars + Boom ontwerpt 100 unieke prints ter ere van het 100 jaar Rietveld Schröderhuis

Eerder berichtte Wonen360 al over de serie van honderd unieke prints dat Studio Kars + Boom onthult in het kader van het honderd jaar Rietveld Schröderhuis. Nu komt de studio met een uitgebreide uitleg over de collectie. Deze speciale serie is ontworpen als eerbetoon aan het iconische architecturale werk van Gerrit Rietveld.

De honderd unieke prints symboliseren een geabstraheerde weergave van de details van het huis, als een poëtische representatie van de ervaring tijdens een wandeling door het Rietveld Schröderhuis. Elke print nodigt de kijker uit om de nuances en subtiliteiten van het Rietveld Schröderhuis te ontdekken. Studio Kars + Boom is geïnspireerd door de speelsheid van het huis, maar tegelijkertijd ook de functionaliteit. Deze twee elementen zijn vertaald in deze printserie.Met een respect voor de honderdjarige geschiedenis van het Rietveld Schröderhuis heeft Studio Kars + Boom niet alleen een artistieke ode gecreëerd, maar ook de filosofie van Rietveld omarmd dat kunst toegankelijk moet zijn voor iedereen. De serie, bestaande uit 100 unieke prints, is digitaal gedrukt en voorzien van een handgeschreven signatuur en preegstempel, waardoor elke print een authentiek en betaalbaar kunstwerk wordt.

Kevin Kars, benadrukt de toegankelijkheids visie van Rietveld: "Gerrit Rietveld geloofde sterk in de toegankelijkheid van kunst voor het grote publiek. "Met deze serie prints willen we die visie in ere houden en liefhebbers de mogelijkheid bieden om een uniek stukje erfgoed in huis te halen." Deze visie sluit naadloos aan bij de visie van Studio Kars + Boom over de nood van de toegankelijkheid van kunst en design.

Studio Kars + Boom is verheugd over de samenwerking met het Rietveld Schröderhuis. Deze prints zullen binnenkort bij het Rietveld Schröderhuis beschikbaar zijn, waardoor liefhebbers de mogelijkheid krijgen om een uniek stuk van het Rietveld Schröderhuis in huis te halen.

Meer informatie:
Studio Kars + Boom
Emmy van Lokhorststraat 26
3544 HM Utrecht
wecolor@karsenboom.com

Publicatiedatum: