Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
46.000 bezoekers kwamen er langs

Heimtextil blikt terug op geslaagde editie 2024: 'De voorbije beurs was een topper'

Het is voor de organisatie van Heimtextil wel duidelijk: 'De voorbije beurs was een topper.' Dat deelt het Heimtextil-team deze week. 46.000 bezoekers kwamen er langs en dat ondanks stakende treinen en betogende boeren. Maar er was dan ook een breed palet aan nieuwigheden te vinden in Frankfurt. Nieuwigheden op gebied van materialen en kleuren -dat hoort zo op een beurs- maar er was ook een extra aanbod, namelijk tapijten. Deze nieuwe productgroep bleek een daverend succes. "We hebben de juiste beslissing genomen met onze keuze voor Frankfurt", zeiden ze bij tapijtenfabrikant Ragolle.

En nog even over die stakingen: zelfs daar had Messe Frankfurt een mouw aan gepast: diverse shuttlediensten, uitgebreide info voor en tijdens de beurs, en voldoende info-punten op de beurs zelf. 'Niemand is gestrand.'


Bekijk hier de fotoreportage die Wonen360 maakte tijdens Heimtextil 2024.

Tevreden nieuwkomers
Hall 5.1 bood onderdak aan de nieuwkomers van de tapijtensector. En die sector was bijzonder tevreden met zijn keuze voor Heimtextil. Tony Verbauhede van Verbatex: "Onze grote troef is ons verfijnd dessin wat in deze omgeving van interieurspecialisten goed aanslaat. We bieden hier zowel onze tapijten als onze meubelstoffen aan. Beide vallen in het hogere segment. En net uit deze sector zijn de meeste bezoekers van Heimtextil afkomstig."

Ook tapijtenfabrikant Ragolle was uiterst tevreden. Annemie Verhelst: "We stonden lang op Domotex, maar besloten nu om in Frankfurt deel te nemen. En dat was duidelijk de juiste beslissing. We zien hier meer inkopers uit de interieursector, en dat zijn potentiƫle klanten die we niet in Domotex ontmoeten. En nieuwe klanten, dat is tenslotte de reden waarom we op een beurs staan. De collectie die we hier tonen, bevat een reeks innovaties, zoals recycled polyester en veel shaggy tapijten."



Nieuwe trends
Binnen stappen in hal 12 was zoals steeds een feest voor het oog. Hal 12 was het walhalla van de bed collecties, en natuurlijk zijn de trendy natuurtinten hier het meest op hun plaats. De hele collectie van Beddinghouse met onder andere Moooi, Van Gogh en Pip Studio, kwam hier dan ook helemaal tot zijn recht. Hun eyecatcher blijft de collectie Van Gogh, die Beddinghouse brengt in samenwerking met het Van Gogh museum: correcte prints, op het juiste hoogwaardig materiaal (210 thread count) en dat allemaal aangevuld met bijpassende accessoires, zoals badjassen, slippers en kussens.

Beddinghouse heeft echter ook een nieuw aanbod. De nieuwste lijn bedlinnen Silvana komt met enkele opvallende series. Annet Nool, accountmanager: "Ons natuurlijk materiaal katoen, krijgt hier een extra upgrade met enkele technische toepassingen. Recovery is een hoeslaken met nanotechniek dat via de lichaamstemperatuur de spieren herstelt. We hebben ook een hoeslaken dat de temperatuur regelt: het neemt de eigen lichaamswarmte weg zodat het tijdens de zomer lekker koel blijft in bed. En dan is er nog Beauty. Dat zijn kussenslopen uit moerbeizijde. Ze verzorgen het haar en het collageen dat verwerkt is in de vezels, is goed voor de huid."



Van 14 tot en met 17 januari 2025 wordt de komende editie gehouden in Frankfurt am Main. De inschrijving voor als exposant is ook al mogelijk. Schrijf tot en met 19 maart 2024 en profiteer van de vroegboekkorting.

Meer informatie:
Heimtextil
www.heimtextil.messefrankfurt.com

Publicatiedatum: