Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Box Sociaal vindt productiepartner door Cutr:

"We hadden de tafelbladen binnen twee maanden nodig en er was een strikt budget"

Alex Than Aye en Yudhi Srinivasan waren op zoek naar een partner die tafelbladen kon maken voor de nieuwe locatie van Box Sociaal. In 2018 openden ze de deuren van hun locatie in de Plantage in Amsterdam, die al snel een begrip werd op het gebied van geweldig goed en nog betere koffie. Box Sociaal groeit, met een tweede locatie in de Jordaan, en is nu bezig met de renovatie van de derde locatie in Rotterdam.

Voor de tweede locatie hadden Alex en Yudhi een specifiek ontwerp, maar konden nog geen partner vinden die hun visie tot leven kon brengen. Alex en Yudhi kwamen in contact met Cutr. Cutr stond al een tijdje op de radar van Alex. Een paar jaar geleden benaderde hij hen; destijds bevond Cutr zich nog in de opstartfase en miste het de interne kennis die het nu wel heeft. Toen de locatie in de Jordaan in zicht kwam, ontving Box Sociaal vier offertes van verschillende bedrijven, die "waanzinnig duur" waren, zegt Alex, dus hij bleef zoeken toen hij weer aan Cutr dacht.


Alex Than Aye en Yudhi Srinivasan van Box Sociaal.

Twee uitdagingen
Alex liet Rodny Heemskerk, medeoprichter van Cutr, 2D tekeningen zien van tafelbladen met een composietlaag en massief eiken afwerking. Omdat composiet een duurzaam materiaal is, is het perfect voor het intensieve gebruik van tafels in de horeca. Er waren twee uitdagingen: Box Sociaal had de tafelbladen binnen twee maanden nodig, de tijd drong en er was een strikt budget.

"We willen de Box Sociaal identiteit en ziel behouden, maar de kwaliteit naar een hoger niveau tillen. Het is moeilijk om vertrouwen te hebben in een product dat je niet fysiek kunt aanraken als je veel geld uitgeeft. Toen het product werd afgeleverd, waren we zo onder de indruk van de kwaliteit en de afwerking. Het proces en het werken met Cutr was super eenvoudig en soepel", vertelt Alex.Zoektocht naar productiepartner
Cutr's expertise in materialen was van zeer groot belang voor Box Sociaal. Horecameubilair stellen andere prioriteiten dan een tafel in een huis. Het moet robuust zijn, natuurlijk esthetisch verantwoord maar ook makkelijk schoon te maken. Cutr zette een offerteaanvraag uit op het platform omdat dit ontwerp vakmanschap vereiste. AtlanticWood Portugal bood een goede levertijd en een prijs die binnen het budget paste. Dit is een familiebedrijf dat twee generaties geleden is begonnen. Rui Gordalina staat nu aan het hoofd van het bedrijf. In 2016 deed Rui grote investeringen in het bedrijf, voor nieuwe faciliteiten en machines om de kwaliteit en snelheid van de productie te verhogen.

Box Sociaal vond een geweldige productiepartner in AtlanticWood Portugal. Ze hebben de 2D tekeningen omgezet in 3D en goedgekeurd door Alex en Yudhi waarna de productie is gestart. "Het is moeilijk om vertrouwen te hebben in een product dat je niet fysiek kunt aanraken als je veel geld uitgeeft. Toen het product werd geleverd, waren we zo onder de indruk van de kwaliteit en de afwerking."Communicatie met Cutr
Alex was vooral blij met de open communicatie met Cutr. Hij werd regelmatig op de hoogte gehouden tijdens het proces. Zoals hij beschrijft: "In de horeca wordt niet moeilijk gedaan. We zijn recht door zee en ik heb recht door zee communicatie nodig van mijn partners. Cutr heeft me altijd precies verteld hoe het zit."

Derde locatie
Box Sociaal draait op volle toeren en een derde locatie in Rotterdam is onderweg. Na een succesvolle samenwerking werken Cutr en Box Sociaal ook op dit project samen. Deze keer zal Cutr hen helpen meer visies tot leven te brengen, zoals banken, wandbekleding, stoffering, de bar en natuurlijk die prachtige tafelbladen. "Het eindproduct was van hoge kwaliteit, we krijgen voortdurend complimenten over de tafels. Toen het product werd geleverd, waren we zo onder de indruk van de kwaliteit en afwerking. Het proces en het werken met Cutr was super eenvoudig en soepel."Advies over materialen
Een behoefte van Alex en Yudhi is het krijgen van advies over materiaalkeuzes. Niet elk materiaal is geschikt voor horeca en Cutr heeft al deze kennis in huis. Door het gebruik van duurzame materialen zullen de locaties van Box Sociaal er jarenlang prachtig uitzien. Rodny van Cutr is erg enthousiast over de uitbreiding van het werk dat Cutr doet met Alex en Yudhi.

Samenwerken met een partner die begrijpt wat de standaarden zijn in de industrie waarvoor de producten worden gemaakt, is essentieel om ervoor te zorgen dat de kwaliteit op het juiste niveau is. Omdat Cutr al deze kennis heeft, kunnen ze Alex en Yudhi goed adviseren over de juiste materialen. Wat begon met alleen tafelbladen, is uitgegroeid tot een samenwerking voor al het hout- en stofferingswerk in hun nieuwste locatie, van wandbekleding tot de bar. Omdat zowel Cutr als Box Sociaal een geweldige groei doormaken, zal hun samenwerking ook blijven groeien.Meer informatie:
Cutr
Singel 542
1017 AZ Amsterdam
+31 (0)20 261 9355
hello@cutr.ai
www.cutr.com

Box Sociaal
Bloemgracht 47
1018 DG Amsterdam
+31 20 358 53 16
info@boxsociaal.com
www.boxsociaal.com