Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Winkeliers stoppen vanwege een gebrek aan opvolger

'Ik zou het niet begrijpen als niemand onze woonwinkel wilt overnemen'

Uit een analyse van marktonderzoeker Locatus blijkt dat vorig jaar meer dan tweeduizend winkeliers zijn gestopt met hun winkel, waarvan een deel gedwongen door faillissement. Echter, een aanzienlijk aantal 'kleine' winkeliers stopte vanwege het ontbreken van een opvolger.

In Stadskanaal, bij de woonwinkel van Jelle en Ria Prummel, is dit ook het geval. Het echtpaar staat voor de uitdaging om een opvolger te vinden voor hun winkel die al 112 jaar bestaat. Hoewel ze drie zoons hebben, tonen deze geen interesse in het overnemen van het familiebedrijf. "Ik zou het niet begrijpen als er geen liefhebber komt. Wij stoppen niet vanuit economische gronden, we willen gewoon met pensioen", zegt Jelle tegen NPO Radio1.


Team Prummel, met Ria en Jelle Prummel in het midden op de bank.

Eerder werd al bekend dat Prummel Meubelen in de etalage gezet werd. In een interview met Wonen360 vertelde hij dat er genoeg redenen is om deze local hero voort te zetten. Nu alleen nog een geschikte kandidaat vinden. "In de tussentijd gaan wij gewoon enthousiast door", zegt Jelle stellig. "Ik wil niet tot mijn 70e in de winkel staan, maar voor nu hebben er nog steeds een mooi bedrijf aan, dat goed loopt. De winkel is veel te mooi om zomaar te sluiten. Dus het is zeker geen straf om nog even door te gaan...!"

Ondanks deze uitdagingen gelooft Albert Jan Thomassen, directeur van branchevereniging FBNed, dat familiebedrijven zoals die van de Prummels kunnen blijven bestaan door hun innovatie en aanpassingsvermogen. "Nee, daar ben ik absoluut niet bang voor. Familiebedrijven blinken uit in innovatie en aanpassingsvermogen. Ze weten zich continu aan te passen aan veranderende omstandigheden en de wensen van de klant. Ze hebben toekomstperspectief genoeg, als ze zich blijven aanpassen."

Meer informatie:
Prummel Meubelen
Poststraat 33
9501 ER Stadskanaal
0655764135
jelle@prummelmeubelen.nl
www.prummelmeubelen.nl

Facebook: Prummel wonen en slapen
Instagram: prummelwonenenslapen

Publicatiedatum: