Jelle en Ria Prummel zijn op zoek naar een opvolger

"De winkel draait te goed en is veel te mooi om zomaar te sluiten"

Het is alweer decennia geleden dat Jelle Prummel op 19-jarige leeftijd de meubelzaak in Stadskanaal overnam van zijn ouders. Gaandeweg heeft hij, samen met Ria en zijn team, ervoor gezorgd dat de interieurwinkel een begrip is geworden in het Noorden van Nederland. Nu is de tijd aangebroken dat Jelle en zijn vrouw Ria op zoek naar iemand die de winkel voort wil zetten.

"Ik heb drie zoons, maar die willen een andere kant op", zegt Jelle lachend. "We hebben dus nog geen opvolger." Vandaar dat Prummel Meubelen onlangs in de verkoop is gezet. Niet omdat de zaak slecht loopt, want in 2022 draaide de onderneming nog een omzet van bijna € 3.000.000,-. Dat doen we op iets meer dan 1000 m2, en dat is best uitzonderlijk. "Er is simpelweg een tijd van komen en een tijd van gaan."Het geheim
Maar wat is het geheim dan van Prummel Meubelen, dat dus bijna 3000 euro per vierkante meter verkoopt, terwijl het gemiddelde in de branche significant lager ligt? "Het is de totale beleving die we uitstralen", zegt Jelle, "de winkel omarmt je. Warm, sfeervol en stijlvol, zijn enkele woorden om de sfeer onder woorden te brengen. "Vanaf het moment dat iemand de zaak instapt, krijgt hij een warme deken over zich heen. Ten eerste door de gastvrijheid en service, maar ook door de stijl die we als winkel uitdragen."

Door de gehele showroom van 1000 vierkante meter is één stijl terug te vinden: Hotel Chique. In verschillende kamers wordt dit gepresenteerd. "Vroeger kon je vijf verschillende sferen presenteren", blikt Jelle terug, "maar tegenwoordig kan dat niet meer. Wil je de consument verleiden om naar binnen te stappen, dan moet je stijl en uitstraling heel duidelijk zijn."Geen meubelzaak maar specialist
Bij Prummel Meubelen kom je geen hal tegen vol met meubelen. 'Meubelzaak' dekt volgens Jelle ook niet de lading. "We zijn een interieurspecialist. Een specialist verkoopt niet iets waar de klant om vraagt, maar iets dat hij graag wil. Wij helpen de klant om dit “onbewuste” verlangen vorm te geven. Dat is een enorm verschil met traditionele meubelwinkels."

Om dat te kunnen realiseren is het van cruciaal belang om duidelijk te hebben wat de klant precies verwacht. "Nadat we in gesprek zijn gegaan kunnen we het complete plaatje leveren. Van vitrage, gordijnen, wandbekleding, verlichting, decoratie tot meubels. We verkopen niet, maar begeleiden de klant en zorgen voor een mooi eindresultaat." Totale ontzorging.

Absoluut hoogtepunt
Door de jaren heen heeft Jelle vele hoogtepunten mogen meemaken met Prummel Meubelen, maar toch is er iets dat er met kop en schouders bovenuit steekt. "Jaren geleden zijn we gestart met ons woonevent dat we in oktober houden. Onder het genot van hapjes en een wijnproeverij kunnen mensen de compleet vernieuwde showroom komen bewonderen. In een aantal dagen krijgen we dan 2000 tot 3000 bezoekers over de vloer", zegt Jelle trots. Het kost de nodige moeite, maar is het volgens hem meer dan waard.

Uitbreiding krantenkring
Dit heeft ertoe geleid dat de klantenkring groter en groter is geworden. Mensen komen van steeds verder weg richting Prummel Meubelen. Zo richten ze ook woningen in uit het buitenland, zoals Spanje en Oostenrijk. "Tien jaar geleden was een bestelling van € 10.000 een top-order. Nu schrijven we regelmatig orders met een veelvoud daarvan."

Prummel Meubelen verkoopt onder andere de merken Keijser&Co, Passe Partout, Cartel Living, Nix-Design, Olav Home en Serta Bedding. Ook voor passende woonaccessoires kunnen consumenten bij de woonspecialist terecht. Het meubel aanbod bestaat uit banken, kasten, eetkamertafels, bijzettafels, lampen, stoelen, fauteuils.

En nu...?
Genoeg redenen om deze local hero voort te zetten. Nu alleen nog een geschikte kandidaat vinden. "In de tussentijd gaan wij gewoon enthousiast door", zegt Jelle stellig. "Ik wil niet tot mijn 70e in de winkel staan, maar voor nu hebben er nog steeds een mooi bedrijf aan, dat goed loopt. De winkel is veel te mooi om zomaar te sluiten. Dus het is zeker geen straf om nog even door te gaan...!"

Meer informatie over deze onderneming? Neem contact op met Jelle Prummel of bedrijfsadviseur Rob Drost.

Meer informatie:
Prummel Meubelen
Poststraat 33
9501 ER Stadskanaal
0655764135
jelle@prummelmeubelen.nl
www.prummelmeubelen.nl

Facebook: Prummel wonen en slapen
Instagram: prummelwonenenslapen


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.