Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Curator over het waarom van bankroet drie interieurbedrijven:

'Corona is een oorzaak van een faillissement, maar vaak is er ook meer aan de hand'

Onlangs gingen er drie interieurbedrijven in Groningen en Drenthe failliet: Mercator & Co, Dzk Werkbladen en De Koning Interieur. Alle drie de curatoren laten nu van zich horen en leggen uit wat er aan de hand is.


Het pand van De Koning Interieur uit Sleen.

Meer aan de hand
Curator Ronald Klarus van Koning Interieur in Sleen ziet dat corona een oorzaak van het faillissement is, maar volgens hem is er vaak ook meer aan de hand. "Het zit hem vaak in andere dingen: personeel dat er niet is of was, een bepaalde omzet die ineens wegvalt. Voor mij als curator is het vaak het makkelijkste om te verwijzen naar de opgebouwde schuld in de coronaperiode. Ik zeg dan: kijk eens verder. Heb je je administratie op orde? Hoe zit het met je omzet? Wat heb je gedaan als die terugliep? Heb je alternatieven bedacht?"

Langzaam minder klanten
Bij Mercator & Co liepen de verkopen snel terug. "Langzamerhand kwam er nog maar één klant per dag. Dan gaat het niet meer. Bovendien is er een belastingschuld waar de eigenaren erg tegenaan hikken. En waar met de belastingdienst kennelijk geen afspraken over waren te maken', aldus curator Henk Ruis.

Het bedrijf uit Dwingeloo, gevestigd in een Saksische boerderij, heeft zich gespecialiseerd in levering van oude materialen. Antieke bouwmaterialen die vrij komen bij de sloop van kloosters, kerken, scholen en andere authentieke gebouwen. Ook vloerdelen, hek- en ijzerwerk, aanrechten, kerk- en kloostervloeren, paneeldeuren, ornamenten en wastafels behoren tot het assortiment.

Bescheiden schuld
Martin Schuring ging als curator aan de slag nadat de eigenaar van Dzk Werkbladen zelf het faillissement aanvroeg. Tijdens het onderzoek is hij erachter gekomen dat het bedrijf een bescheiden schuld heeft. Mogelijk maakt de onderneming een doorstart.

Het familiebedrijf de Aanrechtbladen Specialist maakt keukenbladen, tafelbladen en wastafel elementen van Keramiek en Composiet. Meer dan een halve eeuw aan ervaring komt samen binnen de onderneming. Ook leveren ze de spoelbakken en kranen. Wand bekleding behoort ook tot de mogelijkheden. Het bedrijf uit Leek produceert werkbladen van Keramiek-Neolith, Keramiek-Dekton, Keramiek Laminam, Composiet-Diresco en Composiet-Silestone.

Bron: Dagblad van het Noorden

Meer informatie:
Mercator & Co
www.mercatorenco.nl

Dzk Werkbladen
www.dzkwerkbladen.nl
www.aanrechtbladenspecialist.nl

De Koning Interieur
www.dekoninginterieur.nl

Publicatiedatum: