Het blijft een uitdagende tijd voor ondernemers. Dat blijkt wel weer uit de lijst bedrijven die het hoofd niet boven water weten te houden. Ook in de interieurbranche redt niet iedereen het. Zo zijn er drie bedrijven in staat van faillissement verklaard, te weten: Mercator & Co, Dzk Werkbladen en De Koning Interieur.Mercator&Co
De firma Mercator&Co, handelend onder Beau Jardins, is in financiƫle problemen gekomen. Na de uitspraak van het faillissement door de rechtbank Assen is Henk Ruis aangesteld als curator. Het bedrijf uit Dwingeloo, gevestigd in een Saksische boerderij, heeft zich gespecialiseerd in levering van oude materialen. Antieke bouwmaterialen die vrij komen bij de sloop van kloosters, kerken, scholen en andere authentieke gebouwen.

Ook levert Mercator&Co nieuwe producten, zoals retrokranen in 24 kleuren, baden, hardstenen bakken en veel meer. De materialen kunnen overal vandaan komen, Belgiƫ, Frankrijk, maar ook uit Egypte en Amerika. Ook vloerdelen, hek- en ijzerwerk, aanrechten, kerk- en kloostervloeren, paneeldeuren, ornamenten en wastafels behoren tot het assortiment. Verder is er veel klein materiaal te vinden zoals deur- en raambeslag, stalraampjes, kranen, wandtegels en buitenlantaarns.

Dzk Werkbladen
Ook heeft Dzk Werkbladen, handelend onder De Aanrechtbladen Specialist, de deuren moeten sluiten. De rechtbank Groningen heeft het faillissement uitgesproken, waarna Martin Schuring aan de slag is gegaan als curator.

Het familiebedrijf de Aanrechtbladen Specialist maakt keuken bladen, tafel bladen en wastafel elementen van Keramiek en Composiet. Meer dan een halve eeuw aan ervaring komt samen binnen de onderneming. Ook leveren ze de spoelbakken en kranen. Wand bekleding behoort ook tot de mogelijkheden. Het bedrijf uit Leek produceert werkbladen van Keramiek-Neolith, Keramiek-Dekton, Keramiek Laminam, Composiet-Diresco en Composiet-Silestone.

De Koning Interieur
Tenslotte is De Koning Interieur uit Sleen door de rechtbank Assen in staat van faillissement verklaard, met benoeming van Ronald Klarus tot curator. Het Drentse bedrijf, opgericht in 2009, is de schulden van zo'n 5000.000 euro niet te boven gekomen. De Koning Interieur ontwerpt en realiseert interieurs en beschikt over een eigen meubelmakerij met showroom.

Meer informatie:
Mercator & Co
www.mercatorenco.nl

Dzk Werkbladen
www.dzkwerkbladen.nl
www.aanrechtbladenspecialist.nl

De Koning Interieur
www.dekoninginterieur.nl