Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Zaakvoerder Stijn De Witte van 3D Config:

'Met onze technologieën verandert de manier van meubels verkopen voor altijd'

De meubelsector ondergaat een transitie, waarin online- en offline kanalen steeds verder samensmelten om de klant de ultieme winkelervaring te kunnen bieden. In het hart van deze transformatie staat 3D Config, een bedrijf gevestigd in Antwerpen, gespecialiseerd in het ontwikkelen van configuratoren voor meubeltoepassingen.

Zaakvoerder Stijn De Witte, die het bedrijf in 2015 oprichtte, werkt inmiddels met 17 collega's aan oplossingen voor kasten, tafels, stoelen en bedden op maat. Hij heeft een aantal interessante technologische features tot zijn beschikking. Zoals bijvoorbeeld configuraties koppelen aan productiesoftware, offertes genereren en renders aanmaken via de configurator. Sommige klanten zijn vrij grote organisaties, zoals Sleeplife en Brico. Zijn organisatie is er nu klaar voor om zijn klantenkring in België en Nederland verder uit te breiden.


Zaakvoerder Stijn De Witte van 3D Config op zijn kantoor in Antwerpen.

Traditionele meubelwinkels worstelen in een steeds meer gedigitaliseerde wereld, waar consumenten hun inspiratie halen uit platforms zoals Instagram en Pinterest. Het online landschap biedt ongekende mogelijkheden, maar ook uitdagingen, zoals felle concurrentie en hoge marketingkosten. 3D Config erkent deze dynamiek en omarmt een omnichannel-benadering als de sleutel tot succes.

Hogere conversieratio
"Met onze geavanceerde 3D configuratoren stellen we onze klanten in staat om hun meubelstukken online aan te passen en te visualiseren. Dit vergroot niet alleen het vertrouwen van de klant, maar leidt ook tot een hogere conversieratio. De naadloze integratie tussen online en offline verkoopkanalen zorgt voor een soepele overgang van virtuele configuratie naar fysieke aankoop", weet Stijn. "Ikea is daar een goed voorbeeld van; ze zetten heel sterk in op configuratoren, maar proberen de bezoeker nog wel naar hun winkels te krijgen."

Lokale productie
Een ander aspect van 3D Config's visie is de nadruk op lokale en Europese productie. "Door het digitaliseren van het volledige proces, van verkoop tot productie, kunnen onze klanten concurreren met Aziatische spelers op drie cruciale gebieden: prijs, mass customization en schaalbaarheid. Dit stelt hen in staat om sneller in te spelen op trends en unieke combinaties te creëren, terwijl ze tegelijkertijd het productieproces stroomlijnen."

Stijn ziet ook een opkomende trend waarbij fabrikanten hun configuratoren ter beschikking stellen van hun winkels en dealers. Deze aanpak vereenvoudigt het offerteproces voor dealers, terwijl fabrikanten waardevolle inzichten krijgen in de voorkeuren van klanten. Door het volledige bestelproces te automatiseren, kunnen beide partijen profiteren van een efficiëntere workflow.

Minder werkuren
"Door het uittekenen bij de kopende klant te leggen en heel het proces tot productie te digitaliseren heb je minder werkuren nodig om van verkoop tot productie te gaan. Daarnaast wil een groot deel van de kopers graag iets hedendaags, maar toch uniek. Door heel het proces van customisation mee te automatiseren kunnen lokale spelers sneller inspelen op trends en kunnen ze unieke combinaties creëren. Wat schaalbaarheid betreft: door het proces te digitaliseren zijn er veel minder bottlenecks waardoor je als bedrijf veel sneller kan schalen. Je hoeft geen technische tekenaars op te leiden of te vervangen", somt Stijn de voordelen op.

Voor meubelstukken die gedigitaliseerd moeten worden, biedt 3D Config een allesomvattende oplossing. Hun configuratoren genereren automatisch renders en kunnen zowel online als in de winkel worden gebruikt. Dankzij geavanceerde B2B-systemen kunnen bestellingen moeiteloos worden geplaatst en doorgestuurd naar productiesystemen, waardoor fouten worden geminimaliseerd en communicatie wordt gestroomlijnd.
"Alle parameters kunnen doorgestuurd worden naar een ERP, CRP systeem en de productie", benadrukt Stijn. Nog belangrijker: alle data komt correct binnen in de productie waardoor er veel minder communicatie nodig is. "Door heel het proces te digitaliseren kan je veel sneller groeien", weet hij.

Naadloze integratie
Kortom met 3D Config aan de voorhoede van innovatie, belooft de toekomst van meubelverkoop een naadloze integratie van online en offline kanalen. "Of het nu gaat om 20 of 2000 stuks per maand, onze technologieën zullen de manier waarop we meubels kopen en verkopen voor altijd veranderen", besluit Stijn veelzeggend.

Eerder verscheen in deze context het artikel:
"Wij verwachten een verschuiving in de maakindustrie"

Meer informatie:
3D Config
Frankrijklei 67
2000 Antwerpen
tel. +32 485 40 26 71
www.3dconfig.be
www.3dconfig.com