Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tom Koopen: 'Samenwerken is de oplossing bij sorteren van textiel'

"Mijn reis door de wereld van het sorteren van textiel bracht me vorige week naar Enschede. In het Regionaal Textielsorteercentrum Twente werd daar de resultaten van Stichting TexPlus gepresenteerd", begint Tom Koopen op LinkedIn. Hij is computer vision and deep learning specialist. "In een vierjarig project hebben allerlei partijen in de keten van textielinzameling, -sortering en -recycling samengewerkt aan verbetering. Samen verbeteringen doorvoeren was de kern. Het gaf inzicht in het gehele proces voor alle partijen en begrip voor elkaars uitdagingen."



De rondleiding door het sorteerproces was interessant voor Tom. "Zoals te zien op de inzet in de foto hadden de sorteertafels daar een infrarood sensor, die de samenstelling van de stof kan laten zien. Dat kan helpen bij het sorteren voor recycling. Ook was er hard gewerkt aan het proces van inzameling. Inleveren in een gesloten zak, zodat nat en vies textiel niet in het proces komen. Conclusie van een middag in Twente: samenwerken is de oplossing", besluit Tom.

Dus mocht je samen met Tom aan dit proces willen werken laat het hem dan vooral weten door middel van een bericht via de onderstaande link.

Bron: Tom Koopen

Publicatiedatum: