Als aanbieder van CAD/CAM-softwareoplossingen voor de textielindustrie, exposeerde NedGraphics onlangs op Heimtextil in Frankfurt am Main. Het bedrijf voor textielontwerpsoftware presenteerde zijn opnieuw geïnterpreteerde merkidentiteit en toonde een reeks functies die aansluiten bij de thema's van dit jaar: Duurzaamheid en Sensibiliteit.

NedGraphics introduceerde nieuwe functionaliteiten die gericht zijn op het verbeteren van de toepassingen voor prints, weven, breien, merchandising, kleur en kalibratie. Deze ontwikkelingen zijn ontworpen om creativiteit te stimuleren en ontwerpprocessen te stroomlijnen.

Jenny Tcharnaia, President van NedGraphics: "Onze missie is om textielontwerpers te voorzien van tools die grenzeloze creativiteit en gestroomlijnde productiviteit bevorderen, terwijl we een gezonder milieu ondersteunen. Dit jaar hebben we ook een nieuwe merkuitstraling geïntroduceerd, die toewijding als toonaangevende technologieleverancier in de textielindustrie weerspiegelt."


Het team van NedGraphics tijdens Heimtextil, bestaand uit: Susana Gonçalves, Daniela De Luca, Emel Oguz Elton Koeberg, Slavena Kiryakova en Henk Bolmeijer.

Integratie 3D-workflows
Om creativiteit verder te ondersteunen en workflows te optimaliseren van inspiratie tot productie, heeft NedGraphics connectiviteitsfuncties opgenomen, waaronder export in het branche-standaard U3M-formaat. Dit maakt naadloze integratie mogelijk in 3D-workflows, waarbij virtuele impressies van afgewerkte producten worden gegenereerd.

Integratie met PANTONE-kleurbibliotheken
Voor het verbeteren van kleurconsistentie en nauwkeurigheid, met name binnen complexe toeleveringsketens, integreert NedGraphics 2024 nu naadloos met PANTONE-kleurbibliotheken en voldoet aan ICC-kleurstandaarden in alle toepassingen. Dit zorgt voor consistente kleurweergave op alle apparaten en omvat directe connectiviteit met de i1 Pro 3 Spectrofotometer van X-Rite.

NedGraphics for Adobe
Het NedGraphics productpakket omvat nu een reeks textielontwerp-plug-ins voor Adobe Illustrator en Photoshop, genaamd 'NedGraphics for Adobe'. Deze plug-ins, compatibel met Adobe Creative Cloud 2024, bieden gespecialiseerde tools die de mogelijkheden van deze gerenommeerde toepassingen uitbreiden.

Ontwerpsoftware voor tapijtindustrie
NedGraphics presenteerde ook zijn CAD/CAM-ontwerpsoftware voor tapijtindustrie. Deze oplossingen, geschikt voor een breed scala aan tuftmachines van toonaangevende fabrikanten, stellen ontwerpers in staat om het gehele ontwerp- tot productieproces te controleren en te visualiseren.

Meer informatie:
NedGraphics
www.nedgraphics.com