Ondanks dat Duitse medewerkers van het openbaar vervoer staakten en de Duitse boeren de snelwegen afsloten, bezochten in totaal 46.000 mensen Heimtextil, de internationale vakbeurs voor de huis- en contracttextiel. Ruim 2800 exposanten uit meer dan 60 landen namen deel aan het evenement. Dit is een stijging van 25% ten opzichte van de vorige editie. De organisatie van Messe Frankfurt geeft aan dat de basis voor een recordjaar gelegd is.

Bovendien heeft de beurs koopgroepen aangetrokken uit 130 landen die geïnteresseerd waren in decoratieve en meubelstoffen tot textiel voor de slaapkamer, badkamer, tafel, behang, zonwering en tapijten. Bezoekers zijn onder andere retailers, groothandels, ontwerpers, meubel- en beddenwinkels, interieurdecorateurs, interieurarchitecten, architecten en hotelinrichters.


Bekijk hier de fotoreportage van de Nederlandse en Belgische exposanten op Heimtextil.

Ruimte, exposanten en bezoekers
"Heimtextil sluit af met overweldigende deelname. De toename van ruimte, exposanten en bezoekers in 2024 maakt het volgende duidelijk: de vakbeurs voor woning- en projecttextiel blijft op koers voor groei en stelt nieuwe normen voor een duurzame en op AI gebaseerde textielindustrie," aldus Detlef Braun, lid van de Raad van Bestuur van Messe Frankfurt.Tapijten en vloerkleden
Voor het eerst werd er op Heimtextil een complete hal gewijd aan tapijten en vloerkleden. Ook een aantal Belgische bedrijven waren in hal 5 te vinden, zoals: Broucks, Ragolle Rugs, Kovantex, Meubinex, Vanhoutte Carpets, Mercyfloring, Aarova en Verbatex. Daphne Renier, productmanager Textiel bij Fedustria, vertelde eerder al dat er gekozen werd voor een gezamenlijke stand. "Uiteraard hadden onze Belgische textielfabrikanten van interieurtextiel al lang een stand op de beurs. Maar in 2024 zijn we voor het eerst aanwezig met een mooie groepsstand voor de sector tapijten. En dat is een beslissing die er kwam op aandringen van onze fabrikanten zelf."

Intercontinentale kracht
Heimtextil bereikte een toename in internationaliteit aan de kant van de exposanten tot 95 procent. De top tien vertegenwoordigde landen waren China, India, Turkije, Pakistan, Italië, Duitsland, Spanje, Portugal, Groot-Brittannië en Nederland. Er was een toename in het aantal exposanten uit België, Bulgarije, China, India, Japan, Polen, Zweden, Tsjechië, de VS en Egypte.

Aan bezoekerszijde kwamen er meer bezoekers uit China, Duitsland, India, Japan, Kroatië, Macedonië, Pakistan, Slowakije en Cyprus. Het aantal Duitse vakbezoekers steeg met ongeveer tien procent.

Bekijk hier de gehele fotoreportage.

De volgende editie van Heimtextil zal gehouden worden van dinsdag 14 t/m vrijdag 17 januari 2025.

Meer informatie:
Heimtextil
www.heimtextil.messefrankfurt.com