Heimtextil gaat een samenwerking aan met Studio Urquiola. De samenwerking toont een vastberaden inzet voor innovatie, duurzaamheid en design in de textielindustrie.

Heimtextil, de internationale vakbeurs voor woon- en contracttextiel, is een nieuwe en samenwerking aangegaan met een in Milaan gevestigde ontwerpgigant: Studio Urquiola. De onderneming wordt gerund door de Spaanse architect en ontwerper Patricia Urquiola. Het project wordt gerealiseerd op Heimtextil 2025 met een monumentale ontwerpinstallatie samengesteld door het studio.


Foto: Messe Frankfurt / Pietro Sutera.

"Het is een voorrecht om samen te werken met zo'n gerenommeerde internationale ontwerper als Patricia Urquiola en het team van Studio Urquiola", zegt Olaf Schmidt, Vice President Textiles & Textile Technologies, Messe Frankfurt Exhibition GmbH. "De samenwerking werd gestimuleerd door een gedeelde passie en visie voor creatieve ondernemingen, trenddialogen en duurzame oplossingen in de wereld van textielontwerp. Hun wereldwijde werk heeft verschillende sectoren omvat, en ze blijven de cruciale rol tonen die design speelt in de wereld waarin we leven. Samen met Studio Urquiola streven we ernaar om een meeslepende, duurzame textiel- en interieurontwerpervaring te presenteren op Heimtextil 2025."

Patricia Urquiola
De ontwerpen van Patricia Urquiola worden geprezen om hun unieke manier om een ​​empatische verbinding met de gebruiker tot stand te brengen. Haar werk is zeer verhalend, met creativiteit, vakmanschap en experimentatie als fundamentele kenmerken van elk project. Geleid door duurzaamheid, innovatie en technologie helpt het team van Studio Urquiola bedrijven te heroverwegen, te veranderen en te evolueren door middel van ontwerp. Recente wereldwijde projecten omvatten het Sixth Sense Rome hotel, omgebouwd vanuit een historisch palazzo, en de tentoonstelling Echoes, 50 jaar iMaestri, gehouden tijdens Salone del Mobile 2023 om 50 jaar iMaestri-collectie van Cassina te vieren.

"We beginnen met een evolutieve houding," zegt Patricia Urquiola over de nieuwe samenwerking met Heimtextil. "Het gaat om luisteren zo veel als presenteren. We zullen blijven werken aan het ontwikkelen van textiel als producten in hun toepassing in productontwerp, interieurs en architectuur. Vervolgens zullen we werken aan een speciale presentatie voor 2025 die een synthese zal voorstellen van ons werk, visie en een groter gesprek binnen en buiten de industrie."

Heimtextil 2025 belooft een geïnspireerde samenwerking tussen twee wereldwijde ontwerp- en innovatie-entiteiten. Bijkomende aankondigingen over de samenwerking tussen Heimtextil en Studio Urquiola zullen de komende maanden volgen.

Meer informatie:
Heimtextil
www.heimtextil.messefrankfurt.com