Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Vloerenbranche schudt stoffige imago steeds verder van zich af'

Arie Rikkink van leverancier TéTé Total Flooring: "Ik krijg energie van jonge mensen"

"De interesse in ons vak groeit. De vloerenbranche schudt het stoffige imago verder van zich af. Ik zie steeds meer jongeren rondlopen. Daar word ik enthousiast van; ik krijg energie van jonge mensen. Toen ik hier in 2006 begon, was de gemiddelde woninginrichter 50-plus. Nu zie je steeds meer jongere generaties het voortouw nemen. Vaak zijn het mensen die denken in oplossingen in plaats van bezwaren," zegt salesmanager Arie Rikkink van TéTé Total Flooring, voor vele honderden bedrijven een vertrouwde B2B-partner in zachte en harde vloerbedekking.

Voor het Hengelose bedrijf staat sociaal ondernemen met ecologische voorwaarden centraal. "Het is gewoon een mooie, uitdagende branche, zeker als dingen lekker lopen", zegt Arie met een brede glimlach.


Arie Rikkink poseert voor een display van het nieuwe merk Invictus.

TéTé Total Flooring is een vooraanstaande leverancier van Europese vloerbedekkingen en verwerkingsmaterialen, met een geschiedenis van meer dan 50 jaar. Het bedrijf levert exclusief aan vakhandelaren in Nederland en daarbuiten (met name Duitsland en België), en staat bekend om zijn innovatieve benadering, duurzaamheid en hoogwaardige productportfolio.

Goed gevulde orderportefeuille
Volgens Arie heeft het bedrijf een goed jaar achter de rug. "Tot en met augustus, september liep het prima, mede dankzij een goed gevulde orderportefeuille. Na de zomervakantie werd het rustiger in veel winkels, maar als TéTé Total Flooring hadden we nog genoeg orders. InCoDa kwam ook op het juiste moment, deze vakbeurs gaf ons bedrijf weer een flinke boost. Als we de laatste weken zo door kunnen zetten, dan ben ik tevreden over 2023.
Feit is dat er te weinig huizen worden gebouwd, waardoor er minder werk is voor de interieurbranche. Vroeger zei men dat elk nieuw huis vijf verhuizingen oplevert. Misschien wat overdreven, maar drie zijn het er altijd. Op dat gebied kunnen er nog stappen worden gezet, maar we zijn afhankelijk van de overheid. In het verleden zijn er zaken als CO2 bij gehaald om maar niet te kunnen bouwen. Een slechte zaak, want onze economie draait voor een groot deel toch op de bouw."

A-merken
Met een focus op A-merken biedt TéTé Total Flooring een totaalpakket aan vloerproducten en verwerkingsmaterialen. "De synergie tussen onze merken versterkt niet alleen de kwaliteit van onze producten, maar creëert ook een gemeenschap van betere woning- en projectinrichters, architecten, DIY-ketens, binnenhuisadviseurs en parketspeciaalzaken die zich verenigen in hun waardering voor onze service en no-nonsense-mentaliteit."

Halve eeuw
Met meer dan een halve eeuw aan ervaring zet TéTé Total Flooring zich in voor ambachtelijke, vakkundig gefabriceerde producten. "Ons assortiment omvat een breed scala aan verwerkingsmaterialen, waaronder egaline, lijm, ondertapijt en ondervloersystemen, evenals luxe eindproducten zoals kamerbreed tapijt, marmoleum, vinyl, SPC rigid core, PVC&LVT-stroken plavuizen, giet- en coatingvloeren, aluminium profielen, plavuizen rand- en muurafwerking, trapbekleding en complete traprenovatie", somt Arie op.

Bij TéTé Total Flooring gaat innovatie hand in hand met traditie. "We volgen de internationale markt nauwlettend en investeren voortdurend in nieuwe mogelijkheden en producten om aan de veranderende behoeften van onze klanten te voldoen. Wij zijn geen snelle jongens, hebben als groothandel en leverancier een grote gunfactor. Gewoon doen wat je beloofd."

Circulaire economie
"Duurzaamheid staat centraal bij TéTé Total Flooring, waarbij we verder gaan dan zonnepanelen en elektrische wagenparken. In samenwerking met onze partners streven we ernaar om bij te dragen aan een gezonde groei van onze onderneming en tegelijkertijd de impact op het milieu te minimaliseren. Ons 'Take Back & Restart‘ is gericht op het recyclen van gebruikte vloeren, zodat ze opnieuw kunnen worden aangeboden zonder kwaliteitsverlies of extra belasting van de natuur. Wij zijn toegewijd aan het voorzien van al onze producten van een groen label, waarmee we duurzaam ondernemen en CO2-neutraliteit benadrukken."

"We zien duurzaamheid niet alleen als een verantwoordelijkheid, maar als een kans om bij te dragen aan een gezonde toekomst voor onze planeet," zegt Arie. "Onze inzet voor duurzaamheid loopt als een rode draad door onze onderneming, en we blijven streven naar innovatieve oplossingen die de wereld om ons heen ten goede komen."

Toekomst
TéTé Total Flooring kijkt uit naar de toekomst en blijft zich inzetten voor het leveren van hoogwaardige producten en diensten aan zijn gewaardeerde klanten. "Voor 2024, het jaar dat we 55 jaar bestaan, verwacht ik een licht herstel. De koopkracht zal voor veel consumenten toenemen, terwijl er hopelijk ook meer huizen gebouwd zullen worden", besluit Arie.

Meer informatie:
Tété Total Flooring
Wegtersweg 35
7556 BP Hengelo
Tel. 074 - 2420230
verkoop@tete.nl
www.tete.nl