Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Advertorial

'Een aantal ideeën om je muur meer karakter te geven'

Een lege muur is erg saai en geeft weinig karakter aan je muur en woonruimte. Gelukkig zijn er talloze manieren waarop je je muur meer karakter en sfeer kunt geven en de ruimte meer tot zijn recht te laten komen. Of je nou van subtiele details of van grote elementen houdt, hier zijn een aantal ideeën om je een beetje op weg te helpen.



Verftechnieken en accentmuren
Als je op zoek bent naar iets wat gewaagd en gedurfd is, dan is dit misschien wel iets voor jou. Je kunt bij het maken van een accentmuur denken aan verschillende verftechnieken zoals marmering, sponzen of het gebruik van verschillende patronen op de muur te maken. Een accentmuur kan gecreëerd worden door één muur te kiezen en deze in een andere kleur te schilderen dan de muren van de rest van de kamer. Je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld een muur met een betonlook, dit geeft een stoere uitstraling en past heel goed in een industrieel interieur.

Maak gebruik van lambrisering
Wil je echt een geheel andere dimensie aan je muur geven, maar dan gebruik van lambrisering. Lambrisering is een wandbekleding die meestal bestaat uit meerdere panelen, bevestigd aan de muur. Dit kun je op verschillende manieren gebruiken. Je kunt de lambrisering aanbrengen op het onderste gedeelte van de muur, maar je kunt ook de volledige hoogte van je wand gebruiken. Door te spelen met de plaats en hoogte van de lambrisering creëer je een heel andere dimensie aan je muur en woonruimte. Er zijn verschillende soorten lambrisering van Isodeco te verkrijgen.

Muurstickers en behang
Muurstickers zijn een speelse optie als je op zoek bent naar een snelle en eenvoudige manier om karakter aan je muur toe te voegen. Er zijn erg veel ontwerpen verkrijgbaar, variërend van diverse patronen tot natuurmotieven en inspirerende citaten. Als alternatief kan behang ook een uitstekende keuze zijn voor het creëren van een statement wall met textuur, kleur en patroon. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een heel mooi fotobehang, bijvoorbeeld een dierbare foto van jezelf, stuk natuur of iets anders wat je heel erg aanspreekt. Een fotobehang kan echt de sfeer in je ruimte bepalen.

Wandplanken en decoratieve items
Heb je geen tijd en zin om je hele muur te gaan schilderen, behangen of een andere grote klus hier van te maken. Dan kunnen wandplanken een uitkomst bieden om toch meer karakter te geven aan je muur. Wandplanken geven niet alleen extra opbergruimte, maar kunnen ook dienen als decoratief element aan je muur. Plaats boeken, planten, foto's of andere decoratie-items om een gezellige en speelse sfeer te geven aan je wandplank. Mix en match verschillende materialen zoals hout, metaal of glas om een unieke uitstraling te creëren die past bij jouw interieur.

Publicatiedatum: