Verkoopleider Jutta Feldkamp over aanvraag gerechtelijke reorganisatie:

"Nolte Möbel is absoluut niet van plan om na januari 2024 te stoppen"

Op 10 november jl. publiceerde Wonen360 het artikel 'Nolte-Möbel verkeert in betalingsmoeilijkheden'. "Dat verhaal is niet helemaal goed overgekomen, want veel van onze dealers denken dat Nolte Möbel, Germersheim van plan is om na januari 2024 te stoppen. Dit is echter absoluut niet het geval", laat verkoopleider Jutta Feldkamp weten.

De vertaling van het oorspronkelijke Duitse bericht is niet helemaal goed gegaan. "Naar onze mening is de juridisch correcte term in het Nederlands: „aanvraag van gerechtelijke reorganisatie“ in plaats van „faillissement“, meldt Jutta.

Afgelopen woensdag zijn de Nederlands sprekende klanten van Nolte Möbel middels een brief geïnformeerd over de status quo. De inhoud is als volgt:


Germersheim, 14.11.2023

DRINGENDE INFORMATIE:
Nolte Germersheim producten worden nog steeds verkocht en geleverd zoals gepland

Geachte handelspartners,

In telefoongesprekken en gesprekken met de inkoopverenigingen & vele handelspartners in het binnen- en buitenland hebben wij u sinds donderdag, inclusief het hele weekend, geïnformeerd over de aanvraag van gerechtelijke reorganisatie. Wij hebben u uitgelegd dat het doel van deze aanvraag van Nolte GmbH & Co.KG de voortzetting van de bedrijfsactiviteiten is.

Wij willen u hartelijk danken voor uw talrijke positieve reacties om nze producten te blijven ondersteunen en verkopen.

We hebben vernomen dat veel handelspartners onze producten in de toonzalen willen blijven houden en actief willen blijven verkopen. Onze leveranciers hebben ons verzekerd dat ze ons betrouwbaar zullen blijven leveren. Ook onze medewerkers zetten zich voor 100% in voor
Nolte Möbel en stellen ons zo in staat om de productie voort te zetten.

Aan het begin van deze week willen we nogmaals benadrukken dat beide merken, Nolte Möbel en Express Möbel, op alle productlijnen verkocht kunnen blijven worden en uiteraard geleverd zullen worden zoals gepland.

Het systeemmeubelprogramma van Nolte Möbel is een belangrijk product voor alle markten en dankzij de vele nieuwe producten die binnenkomen, is het ook up-to-date.

Zoals voorheen houden wij u donderdag op de hoogte van onze actuele levertijden.

Wij danken u voor uw begrip en vertrouwen op uw blijvende steun en welwillendheid.

We zullen u uiteraard regelmatig op de hoogte houden van alle ontwikkelingen en zijn altijd beschikbaar om eventuele vragen te beantwoorden.

Met vriendelijke groeten,

Jutta Feldkamp
Export Manager
Nolte Möbel GmbH & Co. KGPublicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.