Nolte-Möbel verkeert in betalingsmoeilijkheden

Het management van Nolte-Möbel GmbH & Co. KG heeft een verzoek tot faillissement ingediend bij de rechtbank in Landau in der Pfalz. Gevraagd is om een insolventieprocedure te starten voor Nolte-Möbel GmbH & Co. KG. Dat meldt het meubelbedrijf.Directeur Oliver Bialowons geeft uitleg: "In januari 2019 is als onderdeel van een uitgebreid saneringsconcept begonnen met de renovatie van het huidige Nolte-Möbel GmbH & Co. KG en de toenmalige dochterondernemingen. De sanering heeft in 2020 al eerste successen opgeleverd, waardoor het boekjaar 2020 voor het eerst na verliesjaren kon worden afgesloten met een operationeel positief resultaat. In 2020 is ook de afsplitsing van Nolte-Möbel GmbH & Co. KG succesvol uitgevoerd van de Nolte-ondernemingsgroep.

De onvoorziene invloeden van de coronapandemie vanaf begin 2020, met name de tweede golf van de coronapandemie vanaf december 2020, hebben ons bedrijf aanzienlijk negatief beïnvloed. Daarbij kwamen ook aanzienlijke verstoringen van onze toeleveringsketens vanwege de coronapandemie. Vanaf februari 2022, als gevolg van de oorlog in Oekraïne, was ons bedrijf verder verstoord. We hebben alle daarmee samenhangende problemen onder controle gehouden met aanzienlijke inspanningen en ook door extra financiële middelen in te zetten.

Een nooit eerder voorgekomen inflatie en de daaruit voortvloeiende prijsstijgingen van onze inkoop en buitengewoon gestegen energieprijzen hebben we weten te beheersen. De hogere inkoopkosten hebben we deels kunnen compenseren door gestegen verkoopprijzen, zij het met vertraging en met acceptatie van operationele verliezen", aldus Bialowons.

Recent werd de onderneming echter opnieuw geconfronteerd met onverwachte kosten. Na intensieve onderhandelingen werd besloten dat deze niet worden opgelost. Daarom heeft het management zich genoodzaakt gezien om een verzoek tot opening van een insolventieprocedure in te dienen bij de rechtbank.

In een brief wijst de Nolte Groep er expliciet op dat er sinds september 2020 geen vennootschapsrechtelijke verbanden meer bestaan tussen Nolte Möbel GmbH & Co. KG in Germersheim en de bedrijven van de Nolte Groep of de groep zelf. De bedrijven zijn organisatorisch en juridisch van elkaar gescheiden en hebben geen gemeenschappelijke bedrijfsprocessen.

Meer informatie:
Nolte Möbel GmbH & Co. KG
www.nolte-moebel.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.