Ontwerper Harrie Staarink stapt na lancering van website over zitcomfort uit het leven

Op 28 september overleed ontwerper Harrie Staarink in zijn woonplaats Numansdorp op 77-jarige leeftijd. Wat dit bericht zo opmerkelijk maakt, is niet alleen zijn overlijden op hoge leeftijd, maar vooral de onconventionele wijze waarop hij zijn afscheid vormgaf.

Harrie Staarink maakte de keuze om zelf het moment van zijn overlijden te bepalen, ondanks dat hij niet ziek was. Voor hem was het leven voltooid en wilde hij de regie in eigen handen houden.Wat Harrie Staarink nog 'specialer' maakte, was de wijze waarop hij afscheid nam in de kranten. In zowel De Volkskrant als het NRC plaatste hij een rouwadvertentie met een opvallende twist. In plaats van de traditionele tekst, sprak de industrieel ontwerper de lezers persoonlijk toe en vroeg hij hen om zijn website over zitcomfort te bezoeken.

Op deze website, die hij lanceerde voordat hij zijn laatste adem uitblies, kunnen geïnteresseerden een bouwtekening voor een door Harrie zelf ontworpen bankje gratis downloaden. Zijn boodschap was duidelijk: "Want zitten kan echt beter."

“Het kan echt beter”
Meer zitcomfort en ontspanning
“Ruim 40 jaar heb ik onderzoek gedaan naar zithouding en zitgedrag. Het resultaat is mijn visie op ontspannen, comfortabel én verantwoord zitten. Ik noem het Natuurlijk Zitten, omdat het invulling geeft aan de natuurlijke behoefte van mensen om een zithouding te vinden die zo min mogelijk energie kost en zoveel mogelijk ontspanning biedt.

Bewust van zitten
Het was mijn laatste wens jou meer bewust te maken van zitten, je zitgedrag en zithouding. Deze website, onderstaand cadeau en mijn schenking van een aantal banken aan Natuurbegraven Nederland, locatie Huis ter Heide, geven hier invulling aan.

Ervaar het zelf
De geschonken banken bieden iedereen de mogelijkheid om op laagdrempelige wijze kennis te maken met mijn visie op zitten. Hopelijk verrijkt de comfortabele en ontspannen zithouding een bezoek aan Natuurbegraven Nederland. Een organisatie die ik een warm hart toedraag.

Delen van kennis
Op deze website deel ik mijn opgedane kennis en inzichten met je. Het verhaal achter het ontwerp van onder andere deze bank. Wellicht komt dit jou zo van pas bij de aanschaf of het ontwerp van een meubel.

Cadeau ter inspiratie
Als cadeau ter inspiratie deel ik, gratis en voor eigen gebruik*, de bouwtekeningen van deze houten bank, waarin mijn inzichten zijn verwerkt.”

Harrie Staarink
Doesburg, 2 februari 1946 - Numansdorp, 28 september 2023

Heb je een vraag? Neemt contact op met Marc Vreuls via 0631044607 of marc@natuurlijkzitten.nl. Marc is de schoonzoon van Harrie.

Meer informatie:
Natuurlijk Zitten | Harrie Staarink
www.natuurlijkzitten.nl
www.harriestaarink.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.