Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mark Groot Wassink een van de finalisten voor titel ‘MVO-manager van het Jaar 2023’

Andy van den Dobbelsteen (Sustainability Coordinator, TU Delft), Mark Groot Wassink (Director Sustainability & Innovation, Royal Auping) en Marthijn Junggeburth (Manager Sustainability, Royal Swinkels Family Brewers) zijn genomineerd voor de titel ‘MVO-manager van het Jaar 2023’. Een deskundige jury heeft hen geselecteerd uit een shortlist met 10 kandidaten die de meeste stemmen kregen bij een peiling onder ruim 1.000 duurzaamheidsmanagers.

De verkiezing wordt dit jaar voor de 10e keer georganiseerd door Van der Molen E.I.S., met Moonen Packaging en Viking als partners. Doel van de verkiezing is jaarlijks de toppers binnen de beroepsgroep in het zonnetje te zetten. Daarmee wordt het belang van duurzaamheidsmanagers in de noodzakelijke verduurzaming geëtaleerd en fungeren de winnaars als ambassadeurs.

Het is de eerste keer in de 10-jarige historie van de verkiezing dat drie mannelijke kandidaten genomineerd zijn. In de voorgaande 9 edities werd 8 keer een vrouw tot winnaar uitgeroepen. De jury vond alle 10 kandidaten op de shortlist geschikt voor nominatie wat de keuze zeer moeilijk maakte. Het valt de jury op dat er momenteel weinig CEO’s zijn die zich als duurzame goeroe profileren en bekend staan. Met de ‘achterkant’ van het bedrijf komen ze weinig mee naar buiten. Duurzaamheidsmanagers hebben daarin nu juist een zeer belangrijke taak en verdienen dan ook het podium.

Eind oktober wordt er een diner georganiseerd met de winnaars uit het verleden ter ere van het 10-jarig jubileum van de verkiezing. Ook komt er een publicatie waarin wordt teruggekeken naar de ontwikkeling van de beroepsgroep en naar de toekomst.

Over Mark zegt de jury:
Mark Groot Wassink doet al lang goed werk, veel breder ook dan alleen bij Auping zoals op het gebied van Producenten Verantwoordelijkheid en op het gebied van sociale arbeid met Roetz-Bikes. Auping (B Corp) gaat verder dan de rest van de sector en heeft een naam opgebouwd als frontrunner op het gebied van de circulaire economie en duurzaamheid. Mark heeft binnen het Managementteam echt de lead op het gebied van duurzaamheid, MVO en innovatie. Afgelopen jaar zijn in de circulaire matrassen missie van Auping grote stappen gezet met nieuwe producten en het realiseren van een volledige gesloten loop van materialen van matrassen: recycling van matras naar matras. Tenslotte heeft Mark een dappere visie op ‘open source’ toepassingen om zo tot duurzaam verandering van de industrie te komen.

Stemming geopend voor de finale
Abonnees op de nieuwsbrief van het Online Kenniscentrum Duurzaam ondernemen (www.duurzaam-ondernemen.nl) worden uitgenodigd hun stem uit te brengen op een van de drie genomineerden. Deze stemmen wegen voor 60 procent mee.

Tijdens het event van Stichting Positive Impact (voorheen Nederland CO2 Neutraal) op 10-10 a.s. in Theater Flint te Amersfoort stemt het publiek op zijn/haar favoriete kandidaat. Deze stemming weegt voor 40 procent mee. Tijdens het event wordt de winnaar bekend gemaakt.

De MVO Manager van het Jaar 2023 ontvangt uit handen van duurzame ondernemer Maurits Groen een bokaal en als prijzen een prachtig arrangement voor twee personen in het duurzame Hotel Jakarta Amsterdam en een duurzaam product van Fairphone.

Meer informatie:
MVO
www.mvomanagervanhetjaar.nl

Publicatiedatum: