Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Renson viert 1e Global Shading Day: 'Zonwering beschut en bespaart'

'21 maart vieren we niet alleen het begin van de lente, maar ook de eerste Global Shading Day. Want met de eerste lentezon, loert ook het gevaar op oververhitting binnenshuis terug om de hoek. Met buitenzonwering kun je hierop anticiperen om het binnen ook op warme dagen comfortabel te houden.'

"Gelukkig kan je daar En ook in de strijd tegen de klimaatopwarming is het beter om te voorkomen dan te moeten genezen. Simpelweg door op een duurzame manier te verhinderen dat de zon vrij spel heeft op je ramen en je te snel naar airco moet grijpen om de binnentemperatuur onder controle te houden. Want dat zou je wel eens een heel gepeperde energiefactuur kunnen opleveren én het werkt de CO2-uitstoot zelfs in de hand", aldus Renson in een persbericht.Geld en milieu sparen
Uit wetenschappelijk onderzoek van het internationaal gereputeerde studiebureau Guidehouse blijkt dat met dynamische of slimme zonwering tot 100 miljoen ton CO2-uitstoot vermeden en 285 miljard euro kan bespaard worden. Dat is een potentiële energiebesparing tot 60% voor koeling van gebouwen tegen 2050. Niet onbelangrijk, als je weet dat gebouwen vandaag nog steeds de grootste energieslokoppen in Europa zijn, verantwoordelijk voor 40% van het energieverbruik en 36% van de broeikasgasuitstoot.

"Doen we niets, dan zal door de klimaatverandering en het toenemend aantal warme dagen en hittegolven het aantal gebouwen dat airconditioning nodig heeft, naar schatting met 60% stijgen. Want eens de warmte binnen zit, kan die in goed geïsoleerde en luchtdichte gebouwen niet meer naar buiten."Overtuigd van het nut van buitenzonwering voor je bestaande woning, nieuwbouw of verbouwing? Ga langs bij een verdeler tijdens de Renson Days (24-26 maart).

Meer informatie:
Renson
www.renson.eu

Publicatiedatum: