Jan van der Starre vindt zijn draai bij Hofstede Raanhuis:

"We maken een mooie omzetgroei door die energie geeft voor de toekomst"

Als je na meer dan 17 jaar een nieuwe uitdaging aangaat bij een ander bedrijf, dan komt er heel wat op je af. Salesmanager Jan van der Starre stapte in oktober jl. over van Brouwers meubelen (BKS) naar Hofstede Raanhuis in Renkum, dat al meer dan 100 jaar bestaat en waar broer Jaap het roer in handen heeft. Als mede-eigenaar gaat Jan, die als commercieel directeur is aangesteld, de groei van de meubelfabriek meer gestalte geven.

Inmiddels is Jan een kleine vijf maanden onderweg en heeft hij onder meer Meubelbeurs Brussel en de huisshow op locatie achter de rug. We treffen hem in de showroom, waar de nieuwste collectie staat te pronken. Hofstede Raanhuis is in het hogere segment actief. De meubelen stralen vooral comfort en kwaliteit uit. Met name specialistische klanten behoren tot de doelgroep van de Gelderse meubelfabrikant.


Mede-eigenaar Jan v/d Starre treedt als commercieel directeur op.

Op 6, 7 en 8 februari jl. hield Hofstede Raanhuis haar huisshowdagen. In de geheel gerestylede showroom werd de collectie getoond, bestaande uit zit- en houtmeubilair waarbij het vooral draait om Hollands meesterschap. Design en comfort staan voorop, evenals luxe, rijke Italiaanse stoffen, maar ook Europees eikenhout en sprekende kleuren. In een notendop: chic, tijdloos en functioneel.

"De huisshow is leuk bezocht", blikt Jan tevreden terug. "Daar zijn we super content mee. Veel klanten kwamen op afspraak, maar ook onverwacht bezoek konden we verwelkomen."

De nieuwe bankencollectie Linno.

Meubelbeurs Brussel

Drie maanden eerder nam Hofstede Raanhuis voor de eerste keer in haar bestaan deel aan Meubelbeurs Brussel. "De aanloop was overweldigend. We hebben er meer dan 100 leads aan overgehouden, daar zijn we nu nog druk mee. De showroom, die we afgewerkt hadden met een mooie vloer van Besouw, zag er dan ook tiptop uit. Achteraf bekeken bleek de deelname aan deze beurs een schot in de roos", vertelt Jan, terwijl Jaap druk met klanten is.
Laatstgenoemde stapte in 2010, na een tip van de toenmalige eigenaar, in bij de meubelfabrikant. "Hij is de creatieve man, zelf word ik blij van de sales. Ik beleef veel lol aan het overdragen van kennis. Zo vullen we elkaar mooi aan", vindt Jan.


Een kijkje in de fabriek in Renkum, waar beukenhouten frames van zitmeubilair in elkaar worden gezet.

Fabrieken
Hofstede Raanhuis is een gezond bedrijf dat met de klassieke en eigentijdse zitmeubelen 80% van alle verkopen inneemt. De overige 20% is de houtcollectie, met name (bijzet)tafels en wandmeubels. Alle meubelen samen vormen een complete, op elkaar afgestemde beleving. De fabrikant noemt zich specialist in seriematig personaliseren, waarbij armleuningen kunnen worden aangepast evenals zitdieptes en rughoogtes. De consument is uiteindelijk leidend, waardoor er in principe geen meubels worden verkocht maar oplossingen...

"We zitten in een groeimarkt", vervolgt Jan. "De eerste zes weken van dit jaar maakt de inkomende orderstroom alweer een mooie plus door. Daar zijn we heel dankbaar voor. We staan er goed voor; een collectie die staat met levertijden van zo'n 12 weken.
Aan de andere kant wordt het in Nederland wel steeds moeilijker om aan voldoende handjes te komen. Wat dat betreft gaat het in Polen, waar we twee fabrieken hebben, net iets makkelijker, terwijl ook daar op hoog niveau gewerkt wordt", weet hij inmiddels.

Professionaliseringsslag
Jan past de opgedane kennis en ervaring van de afgelopen 17 jaar toe binnen het team van Hofstede Raanhuis. "We zijn druk met het maken van een professionaliseringsslag, om als totaalbedrijf op een nog hoger niveau - lees: efficiënter - te kunnen werken. Binnen het verkoopteam bijvoorbeeld hebben we nu iemand die zich alleen met architecten bezig houdt. Met in totaal drie vertegenwoordigers zijn we actief in Nederland en België."
"Het draait bij ons vooral om details, waarbij we kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. In juni brengen we een nieuwe overzichtelijke brochure uit waar we nu druk mee bezig zijn."


Fauteuil Caserta. Let op de details...

Toekomstvisie
Volgens Jan is Hofstede Raanhuis een bedrijf met een toekomstvisie. "We maken een mooie omzetgroei door die energie geeft voor de toekomst. De komende jaren gaan we door op de ingeslagen weg, waarbij we een gezonde groei willen realiseren. Het prijsbeleid proberen we stabiel te houden, zodat we prijstechnisch acceptabel blijven. Maar prijs is een ding, onze eindproducten zijn nog belangrijker; hoe we die op individuen blijven afstemmen. Onze generalistische klanten blijven behoefte hebben aan mooie producten, daar blijven we met ons maatwerkmeubilair op inspelen. Dus ambacht en kwaliteit blijven bieden voor een reële prijs", besluit hij.


De nieuwe zitcollectie bestaat uit een grote variëteit van eetkamerfauteuils, barstoelen, loveseats, hockers en banken. Strakke lijnenspellen en ronde vormen. De rijke stoffen, verschillende texturen en details geven het bijzondere karakter aan deze collectie. Die staat voor schoonheid, past perfect bij de verfijnde stijlvolle meubels. 


Meer informatie:
Hofstede Raanhuis
Energieweg 6
6871 KB Renkum
(0317) 31 91 15
verkoop@hofstede-raanhuis.nl 
www.hofstede-raanhuis.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.