Shaw Contract neemt voortouw met uitbreiding van garantie op tapijttegels

Shaw Contract, fabrikant van commerciële vloerbedekking, heeft aangekondigd dat het een garantie van 15 jaar geeft op de in Groot-Brittannië gemaakte tapijttegels bij installatie met IOBAC MagTabs.

Shaw Contract is de enige fabrikant van vloerbedekking die een dergelijke garantie biedt in samenwerking met IOBACs MagTabs. De garantie komt overeen met de huidige garantie van 15 jaar op de tapijttegels van Shaw Contract.Hergebruik stimuleren
"Belangrijk voor de industrie is de aankondiging dat deze garantie-uitbreiding het hergebruik dekt van tegels die aanvankelijk met MagTabs zijn geïnstalleerd. Dit betekent dat tapijttegels na inspectie en goedkeuring door Shaw Contract naar een andere ruimte kunnen worden verplaatst in de wetenschap dat ze onder de garantie blijven vallen", aldus Shaw Contract in een persbericht.

Om deze belangrijke stap te ondersteunen, zorgt Shaw Contract ervoor dat ook IOBAC MagTabs deel uitmaakt van het programma ‘In Stock UK’. Het is daarmee naar eigen zeggen de enige fabrikant die dit momenteel doet. Dit maakt een snelle levering mogelijk voor projecten met een snelle doorlooptijd.Vervuiling ondervloer voorkomen
Directeur bedrijfsontwikkeling Andrew Jackson geeft tekst en uitleg: “Het gebruik van de niet-klevende MagTabs installatiemethode vermindert en voorkomt vervuiling van de ondervloer en de tegels. Gebruikers profiteren hiervan omdat de vloerbedekking - de tapijttegels - kan worden opgetild en geïnstalleerd in een andere ruimte of een ander gebouw, en met weinig kosten opnieuw kan worden gebruikt. Nu loopt de MagTabs garantie samen met de garantie voor de tapijttegels.”

Jackson vervolgt: "Belangrijk is dat er ook een voordeel is op het vlak van koolstofuitstoot, aangezien er geen ingekapselde koolstof wordt gelinkt aan de tweede locatie. En met een gemiddelde vervangingscyclus van tapijttegels van vijf jaar verlengt dit de bruikbare levensduur van het product echt." Het gebruik van MagTabs heeft ook voordelen voor ontwikkelaars en eigenaars van gebouwen, omdat de ondervloer wordt beschermd tegen verontreinigingen.

Vorig jaar kondigde Shaw Contract EMEA IOBAC MagTabs aan als favoriete lijmvrije installatiemethode voor haar uitgebreide tapijttegelcollecties in de EMEA-regio. Via deze ingreep zetten Shaw Contract en IOBAC een nieuwe stap in de richting van een circulaire economie en stimuleren ze de samenwerking in de toeleveringsketen om dit doel te bereiken.Voordelen en duurzaamheid
Ian Spreadborough, medeoprichter en directeur van IOBAC UK Ltd, reageert als volgt: "Doordat er gekozen wordt voor een omkeerbaar lijmvrij bevestigingsmechanisme zoals MagTabs blijven zowel de ondervloer als de vloerbedekking vrij van vervuiling en krijgen ze gemakkelijk een tweede leven. De introductie van een garantie door Shaw Contract is een enorme stap voorwaarts in de industrie om hergebruik van vloeren mogelijk te maken. Nu hebben voorschrijvers en klanten de praktische zekerheid dat de producten van Shaw Contract in hun tweede leven net zo goed presteren als in hun eerste."

Met deze innovatieve, Award winnende MagTabs kan een grote verscheidenheid aan vloerbedekkingen zonder lijm op metalen verhoogde toegangsvloeren worden aangebracht. Shaw Contract heeft een RIBA-geaccrediteerd CPD-seminar voorbereid om kennis te delen over niet-klevende opties voor vloerbedekkinginstallatie. Dit doet het onder de header: ‘Een alternatieve oplossing voor niet-klevende vloerbedekking op de werkplek’.

Robuuste optie die hergebruik mogelijk maakt
De manier waarop vloeren worden gelegd is van grote invloed op het gemak waarmee totale vloersystemen kunnen worden hergebruikt of gerecycled. Lijmvrije installatie vergemakkelijkt het hergebruik van vloeren omdat het ervoor zorgt dat zowel de vloerbedekking als de ondervloer schoon en vrij van vervuiling blijven bij het verwijderen. Vloerbedekkingen die met lijm worden geplaatst, kunnen daarentegen na éénmalig gebruik op de stortplaats belanden omdat lijmresten en verontreinigingen de recycleerbaarheid belemmeren.

MagTabs zijn magnetisch aan de ene kant en zelfklevend aan de andere. Hierdoor kunnen vloertegels schoon en gemakkelijk worden verwijderd voor hergebruik of recycling. Tegelijkertijd blijft de ondervloer vrij van vervuiling en is die meteen klaar voor de volgende vloerinstallatie. Buitensporige saneringskosten voor de ondervloer vallen weg.

Meer informatie:
Shaw Contract
Vaartweg 10
4905 BL Oosterhout
+31 20 26 20 955
www.shawcontract.com

Anne De Roo
anne.deroo@shawcontract.com
+(31)0657629661


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.