Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Technologie ontmoet design in de nieuwe collectie van ABK Groep

Technologie ontmoet design in de nieuwe keramische tegels van de ABK Group. Cersaie 2022 is het internationale platform gekozen door de in Finale Emilia gevestigde groep om de nieuwe collecties van haar merken ABK, Flaviker, Abkstone en Materia te presenteren.

Een meeslepende reis door kleur en materiaal, gebaseerd op het gebruik van exclusieve 3DTech en Full Vein 3D technologieën. De 3DTech-technologie maakt het mogelijk om dikke lagen keramisch materiaal aan te brengen in perfecte overeenstemming met het grafisch ontwerp om opvallende driedimensionale effecten te creëren, terwijl de Full Vein 3D-technologie een grotere grafische continuïteit tussen het oppervlak en het lichaam van de dooraderde platen bereikt dankzij het digitaal gecontroleerde mengen van verschillende gekleurde grondstoffen.

Kleur en nieuwe decoratieve ideeën staan centraal in de ABK ruimte met Poetry Colors, het vierde hoofdstuk van het Poetry House project van Studio OTTO - Paola Navone. Het sleutelelement van deze collectie is de kleur, die naar voren komt door aquareleffecten en uitgesproken kleurvariaties op kleine glanzende tegels die doen denken aan onregelmatige handgemaakte majolica.

Het palet Poetry Colors omvat het blauw van de oceaandiepte, het turquoise van tropische wateren, de rustgevende toets van Sage, de glanzende uitstraling van Pearl, de elegantie van Smoke en het pittige palet van Blush. De kleuren zijn geïnspireerd door de natuur, door de zuidelijke streken van de wereld en de ontmoetingen met verschillende culturen die altijd deel hebben uitgemaakt van de stilistische reis van Paola Navone.

Kleur en nieuwe decoratieve ideeën staan centraal in Volume 2 van Wide&Style MINI, de ABK-collectie die opnieuw het formaat 60x120 cm gebruikt om originele keramische behangsels te creëren die zelfs in de kleinste kamers kunnen worden gebruikt. De collectie porseleinen wandtegels bestaat uit 8 exclusieve patronen die kunnen worden gecombineerd met de belangrijkste ABK oppervlakken, inclusief de 10 effen kleuren die al aanwezig zijn in het Wide&Style MINI assortiment.

Wide&Style MINI Vol. 2 neemt afstand van figuratieve en naturalistische inspiraties en betreedt meer abstracte gebieden gedefinieerd door ongewone geometrieën, lijnpatronen en ontwerpen met een handgemaakt gevoel. Deze fascinerende voorstellen bevatten een schat aan esthetische referenties die interieurontwerpers bij hun werk van onschatbare waarde zijn. Door het gebruik van unieke 3D Tech technologie, die het mogelijk maakt extra dikke keramische materialen perfect af te stemmen op de ontwerpen, kunnen de keramische oppervlakken in Vol.2 de reflecties en reliëfs nabootsen die typisch zijn voor bedrukt textiel en andere ambachtelijke processen.

De natuur is het leitmotiv van de Flaviker-ruimte met Four Seasons, een elegant oppervlak in houtlook, verkrijgbaar in drie kleuren en open voor stilistische cross-over effecten, zelfs in de meest elegante en luxueuze contexten. De collectie maakt gebruik van de P.TECH technologie, die de antislip-coëfficiënt van het oppervlak verbetert met behoud van een aangename tactiele sensatie. Voor het eerst worden ook de Limoges antieke stenen en de Memories marmercollectie met veelzijdige oppervlakken gepresenteerd.

Bron: archiproduct.com

Publicatiedatum: