Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tijdens Dutch Design Week bij MONDiLAB

Studio Irene van Ophoven presenteert textielstatements voor dynamische interieurs

Studio Irene van Ophoven presenteert tijdens de Dutch Design Week van 22 - 30 oktober bij MONDiLAB een nieuwe collectie textielstatements voor dynamische interieurs met haar eigen interpretatie van het Bauhaus-verhaal: tussen toegepaste kunst en design.

Statement maken met 'feature walls' en meer...
De tijd die we dagelijks online doorbrengen maakt de fysieke beleving en expressiviteit van een ruimte nog belangrijker dan voorheen. Met een sterke grafische stijl die het digitale in balans brengt met het canvas van de 'echte' werkelijke wereld, geeft Studio Irene van Ophoven een interieur karakter en een bijzondere flair.

In deze nieuwe serie, exclusief gemaakt voor en in samenwerking met MONDiLAB, heeft Irene van Ophoven de juiste combinatie gevonden van tactiele ambachten, kunst en digitale technieken.
Met deze serie geeft Studio Irene van Ophoven een interpretatie van het Bauhaus verhaal; tussen toegepaste kunst en design.

De gepresenteerde werken combineren kleuren, vormen en grafische lijnen op een speelse en individuele manier. Het ontwikkelingsproces was gebaseerd op zeefdruktechnieken en diverse kleur- en materiaalexperimenten. De collectie van Studio Irene van Ophoven die op Dutch Design Week te zien is, bestaat uit ingelijste fluwelen wandkunst, wollen tapijten en prachtige kussens voor een complete inrichting van moderne interieurs.

De ontwerpster
Irene van Ophoven (1975) is een Nederlandse ontwerpster, styliste en oprichtster van Studio Irene van Ophoven, gevestigd in Rotterdam. Irene is gefascineerd door textiel, het tactiele aspect ervan en hoe patronen een ruimte tot een betekenisvolle plek kunnen maken. Als Studio Irene van Ophoven helpt ze klanten zich te onderscheiden met een krachtige en onderscheidende uitstraling door onder andere creatieve regie, collectieontwikkeling en het geven van signatuur aan ruimtes met ontwerpen voor vloeren en wanden.

De studio ontwikkelt interieurconcepten en producten en maakt grootschalige ontwerpen voor textiel, 'feature walls' en meer. De levensgrote ontwerpen en patronen worden gekenmerkt door hun gedurfde geometrische stijl en hun verfijnde kleurgebruik. Irene's unieke ontwerpen voor interieurtoepassingen zoals wandpanelen, wandtapijten, behang, tapijten en kussens geven tactiliteit en persoonlijk karakter aan een interieur en brengen net dat beetje opwinding en opbeurende touch die zo belangrijk is in deze tijd. Haar idee├źn voor oppervlakken en patroonontwerpen komen vaak voort uit experiment en onderzoek, met een toenemende rol voor duurzaamheid. De ontwerpstatements van Studio Irene van Ophoven zijn perfect te zien in grootse interieurs van hotels, open lofts en kantooromgevingen.

Als zelfstandig ontwerper werkt Irene aan zelf geïnitieerde projecten en neemt ze regelmatig deel aan creatieve samenwerkingen met gerenommeerde interieurmerken. Ze werkt ook graag samen met interieurontwerpers voor 'op maat' ontwerpen met de juiste verhaallijn, kleuren, materialen en patronen. Irene van Ophoven neemt deel aan internationale presentaties zoals Masterly Milaan, tijdens de Dutch Design Week is ze een van de exposanten bij MONDiLAB. Kom naar het lab om Irene te ontmoeten en ontdek haar werk en persoonlijke stijl!

Meer informatie;
Studio Irene Van Ophoven
www.irenevanophoven.nl 

Publicatiedatum: