Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Femke Goossens maakt van leftovers textiel uit interieur industrie nieuwe artikelen

Wereldwijd liggen er miljoenen meters ongebruikte textiel op voorraad. Zo blijven hoogwaardige stoffen bijvoorbeeld over na vervaardiging van confectie of interieur producten, simpelweg omdat de kleur niet perfect overeenkwam met het staal, of omdat ze over-geproduceerd zijn. Deze stoffen zijn te mooi om er niets mee te doen, aldus Femke Goossens van Feel Good Fabrics.


Femke Goossens. 

De textielproductie produceert naar schatting 1,2 miljard ton CO2 en verbruikt jaarlijks 79 miljard kubieke meter schoon water. ''FEEL GOOD Fabrics draagt bij aan minder afval, door de hoogwaardige stoffen om te zetten in nieuwe kwaliteitsproducten, zonder onze voetafdruk nog dieper te maken. Om je een idee te geven : door gebruik van ‘leftover textiel’ vermijden we de productie van nieuwe stoffen. Daarmee besparen we tot 20.000 liter water voor elke kilo stof (in geval van biologische katoen bijvoorbeeld) die wordt hergebruikt. Met productie alleen in Nederland, verminderen we tevens de transporten.''

''Door deze stoffen in te kopen en ze om te toveren tot mooie interieurproducten en dagelijkse gebruiksvoorwerpen, kunnen we van prachtige textiel genieten, zonder opnieuw natuurlijke bronnen te hoeven aanboren voor de productie er van.''

''Terwijl recent de webshop met Feel Good producten gelanceerd is voor verkoop direct aan de consument, wordt ondertussen hard gewerkt aan de online mogelijkheid voor retail om direct te kunnen inkopen. Mocht u geïnteresseerd zijn, of hierover op de hoogte gehouden willen worden, laat het Femke dan weten. 

Meer informatie;
FG Fabrics - FeelGoodFabrics
info@fgfabrics.com 
www.fgfabrics.com 

Publicatiedatum: